Druga faza obnove pješačke zone: Posađene sadnice lipe i hrasta

I. B.
Druga faza obnove pješačke zone: Posađene sadnice lipe i hrasta

U okviru druge faze obnove centralne pješačke zone, kod Palate Republike, zasađeno je pet novih stabala, a planirana je i sadnja ukrasnog bilja kao i orezivanje postojećeg drveća.

 

Iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve su istakli da je riječ o odraslim sadnicama i to o lipi i hrastu, te tri metasekvoje.

- Kada je riječ o rekonstrukciji pješačke zone, do sada su završeni radovi na postavljanju kanalića za odvodnju oborinskih voda, kablovske kanalizacije, vodovoda i instalacija za buduću rasvjetu. Počelo je betoniranje podloge za postavljanje granitnih ploča - rekli su iz ovog odjeljenja.

Naglasili su da je  obnova pješačke zone, vrijedna 1,2 miliona KM, počela jesenas, a prema ugovoru, izvođač radova ima rok od 150 radnih dana da završi ovaj posao.

- Poslije završetka prve faze, kojom je bio obuhvaćen prostor ispred Banskog dvora i uz njega, u toku je druga faza koja podrazumijeva popločavanje dionice uz objekat Palate predsjednika RS, u pravcu prema Akademiji nauka RS i ugostiteljskim objektima u ulici Bana Milosavljevića - rekli su iz odjeljenja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana