Driniću medaljon zahvalnosti iz Aleksinca: Dok pojedini urušavaju kulturu, mi gradimo mostove saradnje sa Srbijom

G.S.
Driniću medaljon zahvalnosti iz Aleksinca: Dok pojedini urušavaju kulturu, mi gradimo mostove saradnje sa Srbijom

BANjALUKA - Gradsko pozorište Teatar 91 iz Aleksinca dodijelilo je priznanje narodnom poslaniku Nebojši Driniću za doprinos kulturnoj saradnji i razmjeni predstava sa Studentskim pozorištem iz Banjaluke.

-Rado gostujemo u Banjaluci i Republici Srpskoj i uvek nas obraduje poziv Studentskog pozorišta. Takođe vesele nas predstave i susret sa članovima banjalučkog Studentskog pozorišta u našem gradu. Toj razmeni poseta pomogao je prijatelj Studentskog pozorišta Nebojša Drinić kome smo želeli da izrazimo zahvalnost putem prigodnog poklona koji će ga podsećati na naše pozorište, rekla je Milena Rašić, organizator Teatra 91 iz Aleksinca.

Drinić kaže da ga je obradovala pažnja pozorišnih entuzijasta.

-Medaljon zahvalnosti i pažnja pozorišnih entuzijasta iz Aleksinca

 iz bratske Srbije za mene je izraz svijesti o međusobnoj upućenosti i spremnosti da zajedno djelujemo na temeljnom polju koje čini jedan narod, a to je kultura. Dok nam pojedine samonazivajuće patriote glavu probiše kako oni čuvaju Republiku Srpsku, a smanjuju budžete i razaraju kulturu , ono što je najsvetije u našem narodu, mi ćemo nastaviti da gradimo mostove prijateljstva i snažimo kulturu s obje strane Drine istakao je Drinić.

 

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana