Draško Stanivuković, kandidat PDP-a i SDS-a za gradonačelnika Banjaluke: Simbol grada biće porodice i djeca

Aleksandar Stojanović
Draško Stanivuković, kandidat PDP-a i SDS-a za gradonačelnika Banjaluke: Simbol grada biće porodice i djeca

Naša vizija Banjaluke jeste kao slobodan, otvoren i prijateljski grad prema svakom Banjalučaninu. Našom pobjedom Banjaluka će biti grad bez podjela, sa toplim i ljudskim licem u kome će svako imati priliku za posao u pogledu svog stečenog znanja i iskustva. U Banjaluci je došlo vrijeme da pobijedi čovjek, da simboli našeg grada budu naše porodice i djeca, a ne samo beton.

Rekao je ovo za “Glas Srpske” kandidat PDP-a i SDS-a za gradonačelnika Banjaluke Draško Stanivuković i dodao da će njegov prioritet biti ulaganje u privredu, nova radna mjesta i poslovne zone.

- U prethodnom periodu u vezi sa ovim pitanjem nije ništa urađeno, pa je najveći grad u RS postao jedini u Evropi u kojem nije otvoren niti jedan proizvodni pogon - rekao je Stanivuković.

GLAS: Mislite li da možete pobijediti, s obzirom na to da Vaš protivkandidat dolazi iz stranke koja već duže od dvije decenije pobjeđuje u Banjaluci?

STANIVUKOVIĆ: Kao što ste i u pitanju rekli, dvije decenije jeste dug period, ali i upravo i u tom periodu nezadovoljstvo naših građana se sve ovo vrijeme povećavalo, tako da su Banjalučani željni promjena i stvaranja jednog političkog balansa, a to znači da se o nama, našim životima i našem gradu ne odlučuje u krugu svega nekoliko pojedinaca. Vjerujem u pobjedu i za nju se spremamo svih ovih godina, spremni smo da preuzmemo odgovornost za vođenje Banjaluke i promjene.

GLAS: Kako biste ocijenili svoj dosadašnji politički angažman i na šta ste najviše ponosni?

STANIVUKOVIĆ: Građani su ti koji ocjenjuju naš politički angažman. Na posljednjoj takvoj ocjeni pred našim narodom prije dvije godine dobio sam najviše pojedinačnih glasova za poziciju narodnog poslanika u cijeloj RS i od tada smo nastavili sa još snažnijim i odlučnijim radom. Ponosan sam na činjenicu da smo uvijek bili dostupni i pristupačni našim građanima, da smo sve i jedan dio našeg grada obišli i bili u svim inicijativama, akcijama i borbama za bolje uslove života naših mještana te da su mnogobrojne akcije dale vidljive rezultate.

GLAS: U prethodnom mandatu od 31 mjesta, u skupštini samo su četiri odbornika bila opozicija. Šta očekujete sada?

STANIVUKOVIĆ: Znam da će njihovi odbornici htjeti da pređu kod nas i to već neki i javno govore, ali naš fokus jeste da uz podršku naših koalicionih partnera formiramo skupštinsku većinu.

GLAS: Zašto da građani glasaju za Vas, a ne za Vašeg protivkandidata?

STANIVUKOVIĆ: Zato što on uvijek mora da sluša svog gazdu i da brani isključivo interese svoje stranke, a ja takvu obavezu nemam. Moja jedina obaveza su Banjalučani. Moj politički put i kampanju niko nije finansirao i nemam obavezu prema bilo kome pojedinačno, za razliku od mog protivkandidata koji je morao ispunjavati obaveze svoje stranke.

Viši cilj

GLAS: Čime garantujete da ćete ispuniti svoja obećanja?

STANIVUKOVIĆ: Imenom koje nosim, posvećenim radom koji smo pokazali, rezultatima koji su vidljivi, a prije svega ljubavlju koju osjećam prema svom gradu, narodu i svakom čovjeku. Ovo je naš viši cilj, životni put i sa toga puta se ne skreće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana