Dragojevićeva zamjena za Đuricu?

Danijela Stokanić
Dragojevićeva zamjena za Đuricu?

Banjaluka - Dosadašnji načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Radenko Đurica pred imenovanjem je za predsjednika Komisije za koncesije RS, tako da ćemo morati tražiti zamjenu za ovu važnu funkciju u Gradskoj upravi. Sigurno je da će biti imenovan vršilac dužnosti načelnika pomenutog odjeljenja, a to će biti neko od radnika Gradske uprave.

Izjavio je to juče gradonačelnik Slobodan Gavranović.

- Đurica još zvanično nije dao ostavku. Kada to uradi, onda ćemo tražiti rješenja. O imenima u ovom trenutku ne bih spekulisao, uglavnom, biće to neko od zaposlenih u Gradskoj upravi. U zakonskom roku biće raspisan konkurs za izbor novog načelnika - rekao je Gavranović.

Kako "Glas Srpske" nezvanično saznaje, najozbiljniji kandidat za vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za društvene djelatnosti je Ljubinka Dragojević koja već radi u pomenutoj službi.

U Komisiju za koncesije RS zajedno sa Đuricom trebalo bi da pređe i direktor Gradske razvojne agencije Nenad Račić.

Njih dvojica su na posljednjem zasjedanju Narodne skupštine Republike Srpske imenovani u Komisiju za koncesije.

Gavranović tvrdi da je za njega već nađena zamjena, ali nije želio da javnost upozna sa imenom Račićevog nasljednika.

- I tu čekamo Račićevu ostavku pa da onda imenujemo vršioca dužnosti direktora Gradske razvojne agencije - bio je jasan Gavranović.

Nenad Račić istakao je da će direktor Gradske razvojne agencije biti sve dok od Narodne skupštine RS ne dobije dokument u kojem stoji da je zvanično imenovan u Komisiju za koncesije.

- Tek tada ću podnijeti ostavku u Gradskoj razvojnoj agenciji - kazao je Račić.

Po dogovoru vladajuće koalicije na nivou grada - Saveza nezavisnih socijaldemokrata, Socijalističke partije i Demokratskog narodnog saveza - mjesto načelnika Odjeljenja za društvene djelatnosti pripada kadru socijalista, a direktora Gradske razvojne agencije SNSD-u.

Kakav će biti rasplet, ostaje da se vidi. Kao jedno od  mogućih rješenja za načelnika Odjeljenja društvenih djelatnosti pominjano je i ime Danka Ilića.  

Pored ovih funkcija, u toku su izbori direktora Centra za socijalni rad i Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

Milaković na čelu odbora SP-a

Odlaskom Đurice u republičku komisiju i Gradski odbor Socijalističke partije ostao je bez predsjednika pa će uskoro biti tražen njegov zamjenik i na toj poziciji.

Najbliži toj funkciji je Nedeljko Milaković, narodni poslanik i direktor "Gradskog groblja". Kako saznajemo, Milaković ima podršku unutar odbora, ali i iz vrha stranke. On je na posljednjim opštim izborima osvojio najviše glasova u toj partiji, pa članstvo želi da on vodi gradski odbor socijalista.

Odlazi i Sredić

Pored Radenka Đurice i Nenada Račića, Gradsku upravu bi uskoro trebalo da napusti i Nedeljko Sredić iz Odjeljenja za privredu. Sredić, kao član, prelazi u Regulatornu komisiju za energetiku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana