Dragan Bajić, trener Igokee: Ljubičića odavno želim u svom timu

Milan Zubović
Dragan Bajić, trener Igokee: Ljubičića odavno želim u svom timu

Laktaši - Trener Igokee Dragan Bajić izrazio je veliko zadovoljstvo nakon što je uprava ekipe angažovala Marka Ljubičića. On je istakao je godinama želio da dovede ovog plejmejkera u svoj tim, ali su se kockice tek sada poklopile.

- Marko je bio moja velika želja i ranijih godina, a čak smo i prošle sezone bili u kontaktu mada nismo uspjeli nikako da nađemo zajednički interes. Drago mi je što je sada došlo do saradnje, a pogotovo mi je drago što je on imao veliku želju da dođe u Igokeu i radi sa nama. Smatram ga za dobrog igrača i s obzirom na njegove igračke karakteristike biće veliko pojačanje - rekao je Bajić.

Dosadašnji košarkaš FMP-a potpisao je ugovor na jednu sezonu i na poziciji organizatora igre trebalo bi da dijeli minutažu sa takođe novajlijom Dezmondom Vašingtonom dok je treći plej Darko Talić. Ranije je još stigao Nikola Gajić iz slovenačke Primorske dok su ugovore produžili bek Đorđe Milošević, krilo Danilo Šibalić i krilni centar Stefan Glogovac, a bek Vuk Radivojević i centar Robert Rikić imali su važeće sporazume. Pripreme za iskušenja u narednoj sezoni ekipa će započeti idućeg ponedjeljka, a Bajić je naglasio da su u potrazi za još jednim bekom i dva igrača pod košem. Kao moguće pojačanje aktuelnog šampiona BiH spominje se i Nikola Jevtović sa kojim uprava ima kontakte.

- U medijima se pojavila informacija da je Jevtović blizu dolaska, ali to nije tačno. Imamo određene kontakte sa njim mada je još daleko od neke ozbiljne priče. Ponudili smo određene uslove i moramo da čekamo. Mogu samo reći da je to još daleko od realizacije - dodao je Bajić.

Karijera

Ljubičić je rođen u Novom Sadu 1987. godine i nastupao je za Superfund, Budućnost, Metalac, Ikaros, Čerkaski, Meridijanu, Manresu, MZT dok je prošlu sezonu proveo u FMP-u. Sa Podgoričanima je osvojio titulu i Kup Crne Gore da bi isto ostvario i sa ekipom iz Skoplja u Makedoniji. Bio je najkorisniji igrač Superlige Srbije u sezoni 2010/11, a ima zlato sa univerzijade 2011. godine iz Šenžena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana