Dostupni na 13 lokacija: Banjaluka dobila 200 električnih trotineta

J. Sa.
Novina na banjalučkim ulicama
Foto: A. ČAVIĆ | Novina na banjalučkim ulicama

BANjALUKA - Na ulicama Banjaluke od danas će se, uz servis za iznajmljivanje bicikala „BL bajk“, naći i 200 električnih trotineta.

Potvrdio je to danas gradonačelnik Draško Stanivuković i naglasio da će trotineti biti dostupni za iznajmljivanje na 13 različitih stanica u gradu.

Kada je u pitanju "BL Bajk", poslije zimske pauze korisnici će opet imati mogućnost da ih iznajme dovotočkaše na pet terminala  i to u centru grada, u Parku „Mladen Stojanović“, kod „Akvane“, u blizini Venecija mosta, te u Krfskoj ulici u Obilićevu.

Kako bi građani pristupili sistemu za iznajmljivenje bicikla moraju se  registrovati putem interneta, mobilne aplikacije, direktno na terminalu ili dolaskom u prostorije Odjeljenja za saobraćaj i puteve. Nakon registracije, korisniku će biti omogućeno da iznajmi bicikl na način da izvrši svoju identifikaciju, unosi broj bicikla koji je na raspolaganju na terminalu, nakon čega sistem automatski otključava bicikl. Nakon završetka vožnje, korisnik vraća bicikl na jedan od terminala, i sistem automatski vrši obradu i naplatu u zavisnosti od vremena korištenja bicikla.

Cijene iznajmljivanja bicikala za pola sata u toku dana je besplatno, a nakon toga svaki sljedeći započeti čas je 1,5 KM.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana