Donacije na čekanju zbog politike

J. Sa.
Donacije na čekanju zbog politike

BANjALUKA - Nakon konsultativnog sastanka koji sam održao sa rukovodstvom i odbornicima u Skupštini grada Banjaluka i dalje nemam odgovor o terminu održavanja redovne sjednice Skupštine grada.

Poručio je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković istakavši da, uprkos spremnosti odbornika, predsjednik Skupštine nije predložio termin za održavanje sjednice Kolegijuma niti Skupštine.

- Nije predložio termin za sjednicu, jer prethodno moraju zauzeti politički stav, a na taj stav čeka se već 60 dana. Čekamo sjednicu kako bi djeca oboljela od dijabetesa dobila senzore, kako bi građani dobili povoljniji javni prevoz, i donaciju od milion evra za restauraciju “Staklenca” i uređenje parka “Petar Kočić” - kazao je on.

Naglasio je da izvršna vlast ne može da radi bez usvajanja krovnih dokumenata u Skupštini grada, te u ime Banjaluke uputio molbu da se što prije zakaže sjednica kako bi moglo da se nastavi rješavanje tekućih pitanja.

Predsjednik Skupštine grada Ljubo Ninković rekao je juče Srni da će nakon konsultacija sa šefovima odborničkih klubova odrediti termin redovnog skupštinskog zasjedanja.

- Dogovor je da u skladu sa poslaničkim mogućnostima izvršim konsultacije sa šefovima klubova i odbornicima i zakažem termin koji svima odgovara i da gradonačelnik ne može raditi posao predsjednika i potpredsjednika Skupštine grada i tražiti i sazivati sjednicu mimo Poslovnika - rekao je Ninković i podsjetio da je za danas zakazan nastavak 15. vanredne sjednice Skupštine grada.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana