Donacija iz Mozzarta javnoj kuhinji Crvenog krsta Banjaluka

Mozzart
Foto: Mozzart

Za vrijeme praznika broj korisnika u javnim kuhinjama širom BiH je povećan. Takva situacija tokom decembra i januara je i u javnoj kuhinji Gradske organizacije Crvenog krsta Banjaluka. Tim povodom, u vrijeme darivanja, kompanija Mozzart im je uputila donaciju. Donirani iznos zajednički su prikupili humani kladioci tokom trajanja Svjetskog prvenstva u Kataru jer je svaki humanitarni tiket bio dobitni, a sada je pomoć stigla u prave ruke.

-Kako zavisimo od pomoći dobrih ljudi, ovog puta veliku zahvalnost dugujemo kompaniji Mozzart, sa kojom sarađujemo već dugo, jer su i ovaj put imali sluha za naše socijalno ugroženo stanovništvo, te pomogli rad javne kuhinje. U ime svih onih kojima je pomoć Crvenog krsta potrebna, veliko hvala- kaže sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Banjaluka, Željkica Ilić.

U ovoj javnoj kuhinji šest dana sedmično pripremaju 440 toplih obroka, a svake nedjelje korisnici dobiju po pola hljeba uz obrok. Rad javne kuhinje finansira Grad Banjaluka, ali kako cijene svakodnevno rastu, vrlo teško se, kažu, uklapaju u propisani normativ jela. Tokom praznika je situacija još teža jer je broj onih koji traže pomoć povećan. Osim redovnih korisnika, tu su i porodice koje ne koriste usluge javne kuhinje, ali su u stanju socijalne potrebe.

Za sve njih ujedinjeno su tokom Mundijala u Kataru tipovali plemeniti kladioci, pokazavši još jednom svoju i humanost kompanije Mozzart. Tokom 29 dana trajanja Svjetskog prvenstva, poznate ličnosti su tipovale, a kompanija Mozzart je, kao i uvijek u akciji „Humanitarni tiket u podne", donirala ulog. S tim da je, povodom Mundijala ulog bio 100 KM- što je ujedno bio i zagarantovani dobitak, pa je svaki humanitarni listić bio dobitni. Tako su poznati iz svijeta fudbala u plemenite svrhe prikupili 2.900 maraka, a taj dobitak obradovao je Banjalučane kojima je pomoć najpotrebnija.

A u Mozzartu se klade na humanost već godinama. Samo tokom prošle godine, kroz akciju „Humanitarni tiket u podne", usrećili su preko 30 udruženja širom Republike Srpske, donirajući više od 24.000 maraka. Tipovanje na humanost se nastavlja i ove godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana