Domu Rada Vranješević kreveti za ljepši san štićenika

Jasmina Perišić
Domu Rada Vranješević kreveti za ljepši san štićenika

Banjaluka - Sobe u Dječijem domu "Rada Vranješević" dobile su novo ruho, a ugodan san štićenici će imati u novim krevetima, dušecima i posteljini zahvaljujući donaciji vrijednoj 20.000 KM, koju je uputila nevladina organizacije "Association nest" iz Australije.

Prema riječima direktora JU Dječiji dom "Rada Vranješević" Vladimira Kajkuta u utorak je stigla donacija od 60 isto toliko dušeka, jastuka, prekrivača i posteljine te 12 dušeka za bebe i vrtićki uzrast.

- Veoma smo zahvalni našim donatorima iz Australije koji su nam se javili sa željom da doniraju nešto za našu ustanovu. Kako je ljetos iz druge donacije stiglo 12 kreveta, odlučili smo da im predložimo da svoj djeci obnovimo krevete jer su dosadašnji bili stari i loši - rekao je Kajkut.

On je naglasio da su donaciju uputili ljudi koji već decenijama žive u Australiji ali koji su rodom sa prostora bivše Jugoslavije.

- Znam da je ova asocijacija prošle godine jednu donaciju uputila jednom dječijem domu u Beogradu. Ne znam kako su čuli za nas ali pozvao me je Željko Gojković iz " Association nest " iz grada Menli u Australiji i upitao je šta je potrebno našim  štićenicima. Članovi ove asocijacije svake godine pred teniski grend slem turnir Australijan open organizuju svoj humanitarni teniski turnir od kojeg pomažu ljudima u našim krajevima - kazao je Kajkut.

U Dječijem domu "Rada Vranješević" trenutno boravi 85 štićenika, a jedan od njih maturant Građevinske škole Đulijano Reljić je rekao da su štićenici sa zadovoljstvom pomagali da se kreveti i posteljina istovare iz kamiona.

- Srećni smo što smo dobili nove krevete, jer će biti mnogo ljepše spavati u njima i u novoj posteljini. Zahvalni smo svim našim donatorima i ljudima koji misle na nas - rekao je Reljić i dodao da jedine primjedbe kao dječaci imaju na dotrajale  sprave u teretani jer često treniraju.

Poziv volonterima

Vladimir Kajkut rekao je da je jedna generacija volontera odradila svoj pripravnički staž u Domu "Rada Vranješević", te da su ovoj ustanovi potrebni novi volonteri.

- Trebaju nam mladi koji su završili psihologiju i pedagogiju kao i logoped ili defektolog, da pomažu našim vaspitačima u radu. Na taj način steći će praksu za budući rad - rekao je Kajkut.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana