Dom zdravlja organizuje besplatnu obuku: Škola za trudnice otvara vrata

K. Š.
Dom zdravlja organizuje besplatnu obuku: Škola za trudnice otvara vrata

BANjALUKA - Novi ciklus Škole za trudnice i roditeljstvo počeće sutra u prostorijama Doma zdravlja, a cilj ove besplatne obuke je da bude pružena podrška budućim majkama i omogućeno im da se osjećaju sigurno i informisano tokom trudnoće i porođaja.

- Kroz različite module i radionice trudnice imaju priliku da nauče o fizičkim promjenama u trudnoći, pravilnoj ishrani, vježbama za trudnice, psihološkim aspektima trudnoće i roditeljstva, kao i praktične vještine kao što su dojenje, njega novorođenčeta i prva pomoć - saopštili su iz Doma zdravlja.
Dodaju da obuku čine tri cjeline, a to su škola za trudnice, psihofizička priprema za porođaj i zdravo roditeljstvo.

- Obuku trudnica vrši multidisciplinarni tim koji čine doktori i medicinske sestre/tehničari iz oblasti ginekologije, pedijatrije, stomatologije, fizijatrije i Centra za zaštitu mentalnog zdravlja - istakli su iz Doma zdravlja.

Zainteresovane trudnice za novi ciklus obuke mogu se prijaviti putem internet stranice JZU Doma zdravlja Banjaluka ili putem telefona na broj 051/247-323. U prethodnih 12 ciklusa edukacija školu je pohađalo više od 200 trudnica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana