Dom zdravlja Banjaluka: Počeli sistematski pregledi djece za upis u prvi razred

SRNA
Foto: arhiva

BANjALUKA - Sistematski pregledi za upis djece u prvi razred osnovne škole počeli su u Domu zdravlja Banjaluka i trajaće do 1. maja, rečeno je Srni u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Iz Doma zdravlja su naveli da se pregledi vrše na lokalitetu Poliklinika, te da će roditelji biti telefonski obaviješteni o terminu pregleda, kako bi se izbjegle nepotrebne gužve i poštovale preporučene epidemiološke mjere.

"U specijalističkim ambulantama iz pedijatrije je određena jedna ambulanta isključivo za sistematske preglede djece za upis u prvi razred osnovne škole", rekli su u banjalučkom Domu zdravlja. U ovoj zdravstvenoj ustanovi su dodali da roditelji imaju obavezu da na pregled ponesu medicinsku dokumentaciju djeteta i važeću zdravstvenu knjižicu.

"Ukoliko u novoj zdravstvenoj knjižici nema evidencije o primljenim vakcinama potrebno je na pregled donijeti staru zdravstvenu knjižicu ili drugi dokument o obavljenoj vakcinaciji", naveli su iz Doma zdravlja. Iz ove zdravstvene ustanove napomenuli su da se sve dodatne informacije mogu dobiti pozivom na telefon 051/247-347.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana