Dom penzionera Banjaluka uz muziku i pjesmu proslavili svoj dan

I.B.
Dom penzionera Banjaluka uz muziku i pjesmu proslavili svoj dan

Banjaluka- Dom penzionera Banjaluka danas je proslavio "Međunarodni dan starih". Stanari Doma uživali su u muzici, pjesmi i svečanom ručku.

Direktorica Doma penzionera Gordana Lihović istakla je da je ovaj dan poseban za njihove stanare, te da se trude da im omoguće što bolje uslove.

-Zajedno sa Centrom za socijalni rad, Crvenim krstom, Gerontološkim centrom i Omladinskim komunikativnim centrom realizujemo projekat "Zdravo starenje" koji je od izuzetnog značaja za naše stanare. Zadovoljstvo je vidjeti da je ovaj prostor tijesan za sve one koji žele da učestvuju u ovom projektu, da aktivno daju svoj doprinos i da život u trećem dobu učine ljepšim i zanimljivijim-kazala je Lihovićeva.

Ona je naglasila da  su Nevladine organizacije koje se bave okupljanjem penzionera i korisnici Doma izložili ručne radove koje su pripremali za ovu priliku.

-Neopisiva je njihova radost i zadovoljstvo kada vide da su im radovi izloženi. Tu ima mnogo lijepih i kvalitetnih rukotvorina, te smatramo da radionice treba nastaviti i proširiti- rekla je Lihovićeva.

Stanar Doma Ljubomir Rašljić, koji ima 102 godine, kazao je da je ovo njegova kuća  četiri mjeseca i da ovdje ima sve što je nophodno starijim osobama.

- Veoma sam zadovoljan uslovima, dobro se brinu o nama. Najvažnije mi je da nisam bolestan, a ovdje  imam s kim da pričam pa mi vrijeme brže prolazi- kazao je Rašljić.

Svečanoj proslavi prisustvovala je i direktorica Centra za socijalni rad Irena Joldžić koja je stanarima poželjela lijepo i ugodno druženje.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana