Dom omladine obogatio sadržaje: Nova scena na obnovljenom krovu

M. S.
Dom omladine obogatio sadržaje: Nova scena na obnovljenom krovu

BANjALUKA - Banjalučki Dom omladine, uz podršku grada i međunarodnih partnera, dobio je rekonstruisani krov, koji će biti korišćen i kao nova scena za izvođenje raznih kulturnih događaja.

- Gradska administracija nastoji da prostor Doma omladine bude oživljen i time unaprijeđen i obogaćen društveni i kulturni život grada, što je i jedan od fokusa platforme “Banja Luka ljudskog lica”. Dom omladine je, kroz aktiviranje projekata za djecu, mlade, starije i osobe sa invaliditetom, koji su realizovani u saradnji sa nevladinim organizacijama, dobio niz novih sadržaja, a sanacijom krova dobili smo i nove prostore gdje oni mogu biti organizovani - rekao je gradonačelnik Igor Radojičić.

Dodao je da je sanacijom krova na Domu omladine riješen građevinski problem na ovom objektu, ali i dobijen novi prostor za održavanje raznih kulturnih, edukativnih i zabavnih sadržaja. Radovi na krovu Doma omladine, vrijedni više od 220.000 KM, realizovani su u saradnji grada Banjaluka, Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Međunarodne organizacije za migracije (IOM).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana