Dojava o bombi ispraznila Gradsku upravu, Stanivuković ne želi da napusti zgradu

Jasmina Salopek
Dojava o bombi ispraznila Gradsku upravu
Foto: J.Sa | Dojava o bombi ispraznila Gradsku upravu

Policija je prije 20 minuta evakuisala zgradu Gradske uprave, nakon što je prethodno stigla dojava o postavljenoj bombi u pomenutom objektu.

Radnici Gradske uprave napustili su radna mjesta, dok je unutar zgrade ostao gradonačelnik Draško Stanivuković, koji odbija da je napusti, javlja reporter "Glasa Srpske" sa mjesta događaja.

Odbornici Skupštine Grada Banjaluka oko 7.30 nastavili su održavanje vanredne sjednice, koja je u prethodnom periodu dva puta prekidana.

Inače, pomenuta sjednica, na kojoj se raspravlja o usvajanju rebalansa budžeta, izazvala je posljednjih sedmica brojne potrese na banjalučkoj političkoj sceni ali i trzavice unutar pojedinih partija.

Rebalansu se najoštrije protivi predsjednik banjalučkog SNSD-a Vlado Đajić, koji je nedavno najavio blokadu Gradske uprave.

 

- U slučaju da bude sazvana sjednica Skupštine grada Banjaluka bez SNSD-a i predsjednika Skupštine grada Banjaluka, podići će se borci, svi članovi i simpatizeri SNSD-a i pozvati građane da izvrše blokadu Banjaluke i svima stave do znanja da “granica postoji” i u Banjaluci, da se tu brani Srpska, jer ako se tu ne brani, ne treba ni kod Jajca - rekao je tada Đajić.

Na najavljenom protestu ispred Gradske uprave povodom nastavka vanredne sjednice Skupštine grada pojavio se predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Vlado Đajić kao i predstavnici Savjeta za boračka pitanja.

Inače, rebalansu se ne protive svi odbornici SNSD-a, poput Marinka Umičevića, zbog čega je došlo i do trzavica u najvećoj partiji u gradu na Vrbasu.

Povezane vijesti:

Stanivuković pozvan na saslušanje u policiju

Banjalučka policija provjerava dojavu

Đajić optužio Stanivukovića: Dojava zbog velikog broja ljudi na protestu

Brz odgovor Stanivukovića: Lažnu bombu dojavili Đajić i Ninković

Ninković: Odbornici kasno dobili informaciju o sjednici

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana