Do kada će parkiranje na „Staroj autobuskoj stanici“ biti besplatno

Jana Kezić
Do kada će parkiranje na „Staroj autobuskoj stanici“ biti besplatno

BANjALUKA - Na parkingu „Stare autobuske stanice“ u Banjaluci u toku su građevinski radovi kako bi bile postavljene instalacije i rampe za naplatu parkiranja, ali još se ne zna tačan termin početka naplate.

Kazao je ovo za "Glas Srpske" direktor „Autoprevoza“  Sladomir Đurić.

- U toku su pripremni radovi. Neke stvari je neophodno odraditi na terenu, da bi se uopšte mogao kad-tad naplaćivati parking – kazao je Đurić.

Osim sprovođenja instalacija i stavljanja rampi, kako kaže, potrebni su i video- nadzori.

- To su neke tehničke stvari koje se rade, da bi moglo da se krene sa naplatom kada se ispune svi uslovi, a to će potrajati neko vrijeme, teško je procijeniti koliko dugo - rekao je Đurić. 

Dodao je da će do tada parkin biti besplatan.

- Parkiranje će samo na dnevnom nivou djelimično biti redukovano, a u skladu sa potrebama na terenu. Zbog toga će biti ograđeni dijelovi parkinga, gdje treba da budu prokopani kanali za sprovođenje instalacija, ali to će biti pomjerano onako kako se radi - kazao je on. 

Dodao je da u narednom periodu očekuju potpisivanje ugovora sa gradom kako bi na ovoj lokaciji ponovo bila uvedena naplata parkiranja.

- Nemamo još ništa zakazano i čekamo termin, ali smo uvijek tu da se odazovemo – kazao je Đurić.

Za sada je parkiranje na toj lokaciji besplatno, dok novi vlasnik, firma „Autoprevoz“ koja je nedavno preuzela parcelu na kojoj se nalazi parking ne dobije potrebna odobrenja od Grada Banjaluka kako bi mogao početi sa naplatom.

Gradski menadžer Bojan Kresojević kaže da će u narednim danima to biti relizovano.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana