DNS neće glasati za prijedloge u Skupštini

V. Popović, S. Amidžić
DNS neće glasati za prijedloge u Skupštini

Banjaluka - Želimo odgovorniji odnos Gradske uprave prema dokumentima usvojenim u Skupštini grada i prema građanima Banjaluke.

Zastoji u izgradnji saobraćajnica, vodovodne mreže i drugih infrastrukturnih projekata, kao i realizacija podsticaja za zapošljavanje i samozapošljavanje razlozi su zbog kojih Demokratski narodni savez (DNS) neće podržati svoje koalicione partnere na sjednici Skupštine grada 28. maja.

Saopšteno je to u petak iz Gradskog odbora DNS-a, u kojem su dodali da će Klub odbornika ove stranke podržati samo tačke dnevnog reda koje se odnose na direktan interes građana.

- Podržaćemo samo dokumenta koja se odnose na regulacione planove i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa. Ovakav stav zastupaćemo sve dok ne počne sprovođenje programa i budžeta grada. To predstavlja isključivo zahtjev za odgovorniji odnos Gradske uprave prema dokumentima usvojenim u Skupštini grada i prema građanima Banjaluke - navodi se u saopštenju.

Dodali su da ovim potezom koalicioni odnosi sa Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Socijalističke partije (SP) nisu narušeni.

Dodatna objašnjenja za ovakvu odluku DNS-a u petak nije bilo moguće dobiti, jer potpredsjednik Gradskog odbora Budimir Balaban i šef Kluba odbornika ove stranke Boran Bosančić nisu odgovarali na telefonske pozive.

Zamjenik šefa Kluba odbornika SNSD-a Draško Ilić rekao je da koalicioni partneri moraju u što skorije vrijeme urediti svoje odnose.

- To je neophodno da ne bi dovodili u pitanje održavanje narednih sjednica gradskog parlamenta. Potrebno je razbiti nepotrebnu, ali stalnu, agoniju, u kojoj se pitamo da li će neka od narednih sjednica biti održana i da li ćemo imati podršku za usvajanje predloženih dokumenta. Ukoliko ima kršenja određenih međustranačkih sporazuma, onda se vrh tri vodeće partije u Banjaluci mora dogovoriti o poštovanju koalicionog sporazuma - rekao je Ilić.

Odbornik SP-a u Skupštini grada Milan Milaković je rekao da će SP na narednom zasjedanju gradskog parlamenta podržati sve tačke koje se nađu na dnevnom redu.

- Gradska vlast radi na najbolji mogući način i nastoji da uradi sve da bi poboljšala stanje u gradu, kako na planu infrastrukture tako i na planu zapošljavanja i samozapošljavanja građana - kazao je Milaković.

On je dodao da su prihodi u budžetu smanjeni u odnosu na ranije godine, zbog čega su neki projekti u zaostatku.

 

Koalicija

Član Gradskog odbora SNSD-a Zoran Vujmilović rekao da odnosi u koaliciji na nivou grada Banjaluka koju čine SNSD, DNS i SP nisu narušeni.

- Tokom usaglašavanja određenih pitanja za dnevni red Skupštine grada postoje različita mišljenja, ali smatram da odnosi u koaliciji nisu, a neće ni biti, narušeni - kazao je Vujmilović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana