DNS Banjaluka ostao bez rukovodstva, Nešića optužuju za samovolju

GS
DNS Banjaluka ostao bez rukovodstva, Nešića optužuju za samovolju

BANjALUKA - Devet članova Predsjedništva Gradskog odbora DNS-a Banjaluka istupilo je iz ove stranke.

Saopštenje o istupanju iz stranke potpisali su Bojan Pećanac, Nikola Knežević, Ljubo Ninković, Novo Grujić, Dejan Lolić, Aleksandar Rađenović, Novak Radumilo, Zoran Babić i Vladislav Babić.

U saopštenju se navodi da su iz Predsjedništva Gradskog odbora DNS-a ranije izašle Maja Jovanović i Božana Jokić, da je Ognjen Tadić izbačen, dok je Marko Aćić smijenjen.

Na sjednici Predsjedništva Gradskog odbora DNS-a, osim odluke o istupanju iz stranke, analizirani su rezultati izbora u Banjaluci, te je zaključeno da je "u uslovima nevjerovatne opstrukcije dijela rukovodstva stranke ostvaren dobar izborni rezultat".

- Da predsjednik stranke (Nenad Nešić) usred izborne kampanje nije pozivao građane da glasaju za kandidate opozicije, poništavajući tako svoje odluke, ali i jednoglasnu odluku Predsjedništva DNS-a Banjaluka, taj rezultat bi bio i bolji - naveli su iz Gradskog odbora DNS-a.

U saopštenju se dodaje da je jedinstven slučaj u političkoj praksi da predsjednik jedne stranke poziva da se glasa za kandidate drugih stranaka, a ne za stranku čiji je predsjednik.

- Sa pritiscima i paušalnim ocjenama nastavilo se i poslije izbora, baš kao i sa praksom devalvacije svega što su ljudi u gradskom odboru radili i uradili i prije kampanje i u toku kampanje - tvrde bivši članovi DNS-a Banjaluka.

U toku samo nekoliko nedjelja, ističe se u saopštenju, DNS se odrekao svojih politika i koalicionih partnera, a ostao je bez poslanika, velikog broja odbornika i postao politička grupacija koja treba da služi partikularnim interesima.

- To je negacija unutarstranačke demokratije koja je temelj DNS-a i jedina garancija da ćemo u našoj Republici živjeti onako kako sami biramo - smatraju članovi koji su istupili iz DNS-a Banjaluka.

Predsjednik Gradskog odbora DNS-a Banjaluka Borivoj Obradović napustio je juče tu stranku i o tome usmeno obavijestio vrh partije.

Obradović je juče izjavio da je Predsjedništvo Gradskog odbora zasjedalo i da stranku nije napustio samo on već čitavo rukovodstvo u najvećem gradu Srpske. Dodao je da su i "oni što su u stranci ostali, osudili rad rukovodstva DNS-a sa predsjednikom stranke Nenadom Nešićem na čelu".

- Rekli su da više neće učestvovati u radu stranke, pa čak i ako budu ostajali pasivni članovi - naveo je Obradović.

Obradović je rekao da će se, kada je u pitanju rad u Skupštini grada Banjaluka, o tome dogovarati sa ljudima s kojim je radio sve ove godine.

- U svakom slučaju, biće to u interesu građana Banjaluke - rekao je Obradović koji tvrdi da neće biti član stranke koju osniva njegov doskorašnji stranački kolega Darko Banjac, a koji je prošle sedmice istupio iz DNS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana