“Dječiji sajam Banjaluka 2020”: Učenje uz zabavu za cijelu porodicu

Ilijana Božić
“Dječiji sajam Banjaluka 2020”: Učenje uz zabavu za cijelu porodicu

BANjALUKA - Najveća porodična manifestacija “Dječiji sajam Banjaluka 2020” otvoriće vrata 23. i 24. maja 2020. godine u Sportskoj dvorani “Borik”. Bogat program pružiće priliku mališanima i roditeljima da uživaju u raznovrsnim zabavnim i edukativnim sadržajima ove manifestacije.

Iz Organizacionog tima istakli su da je ovo drugi po redu sajam, a održava se pod sloganom “Vidimo se na sajmu u maju”, jer proljeće asocira na ovu manifestaciju.

- Prošle godine smo raspolagali s 900 metara izlagačkog prostora, na kojem je oko 1.400 prijavljenih mališana plesalo, pjevalo i družilo se na bini. Oko 60 izlagača potrudilo se da svojim nastupima zainteresuje i zabavi posjetioce kojih je bilo više od 20.000 - rekli su iz Organizacionog tima.

Naglasili su da je atmosfera prošle godine bila izuzetno lijepa, te da su najmlađi uživali u provlačenju i igri u zamku koji je bio postavljen samo za njih. Dodali su da se kompanija “Mlijekoprodukt” potrudila da mališanima na zanimljiv način prikaže kao mlijeko dolazi na njihove trpeze.

- Festivalski dio ovogodišnjeg sajma pjesmom i plesom otvoriće mališani iz predškolskih ustanova. Želimo da podignemo manifestaciju na još viši nivo, pa će u fokusu biti promocija lijepih sadržaja i najkvalitetnije zabave ne samo za djecu nego za cijelu porodicu - istakli su iz Organizacionog tima.

Oni su kazali da će ove godine biti mnogo veći krug izlagača, te da će akcenat, prije svega, biti na učenju tako da će mališani, pored lijepih uspomena, kućama ponijeti i nova saznanja.

- Kao i prošle godine, očekuje se ponuda proizvoda iz svijeta igračaka, slatkiša, njege za djecu, tehnologije, ali i sportskih aktivnosti neophodnih za pravilan razvoj mališana, kao i za njegovanje sportskog duha od malih nogu. Posjetioci će moći da uživaju u gejming-kutku, kutku posvećenom sportu i zdravoj hrani, ali i kreativnom kutku - kazali su iz Organizacionog tima.

Naglasili su da ova manifestacija neće biti koncentrisana samo na grad nego će imati i regionalni karakter, jer se očekuje dolazak mališana iz  cijele banjalučke regije.
Organizator “Dječijeg sajma Banjaluka 2020” je “RS Konsalting end Trejd” d.o.o. Banjaluka.

 

Podrška

Kao i prošle godine i ovaj put podršku “Dječijem sajmu” pružiće predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

- Podršku će dati i gradonačelnik Igor Radojičić, Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka, te kompanije “m:tel” i “Mlijekoprodukt” - kazali su iz Organizacionog tima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana