Dječiji karneval pokazao kreativnost najmlađih: Pilići, gusari i meduze prodefilovali parkom

Katarina Šaponja
Foto: Dražan Pozderović

BANjALUKA - Pilići, bubamare, meduze i gusari samo su neki od pažljivo osmišljenih kostima koji su uz osmijehe mališana u petak krasili park “Mladen Stojanović”, gdje je upriličen Dječiji karneval.

Više od 600 djece iz banjalučkih vrtića i osnovnih škola, maskiranih u maštovite kostime, okupilo se da bi kroz igru, muziku i ples zajedno proslavili radost djetinjstva. Jedna vesela bubamarica, ne krijući svoje uzbuđenje, rekla je da jedva čeka da pleše sa drugarima i da mami i tati pokaže sve šta su spremali u vrtiću.

- Jedva čekam da dođe red na moju grupu i da nastupamo, a plesaćemo uz pjesmu “Zakleo se bumbar” - rekla je ova djevojčica.

Posebne simpatije posmatrača pobrala je grupa mališana maskirana u junake crtanog filma “Flinstons”, koji su se pojavili sa specijalnim vozilom, replikom automobila iz kamenog doba, što je dodatno uljepšalo njihov nastup.

Energičnim plesnim pokretima grupa pilića iz vrtića “Zvjezdica” nikoga nije ostavila ravnodušnim. Njihovo zavidno plesno umijeće najbolji je pokazatelj koliko su se trudili tokom priprema. Vaspitačica ovih mališana Daria Mišić Keser otkrila je da su se za karneval vrijedno spremali oko mjesec dana.

- Djeca su veoma srećna što imaju priliku da plešu, maskiraju se, vježbaju koreografije i bili su poslušni tokom priprema za ovaj dan - kazala je Mišić Keser.

Programu se pridružio i gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je istakao da je ovo jedan od novih događaja na koji je Banjaluka ponosna.

- Važno nam je da naš grad bude veseo i da organizujemo događaje koji će okupljati naše porodice, a veliki broj djece, roditelja i brojnih građana na ovom događaju najbolja je potvrda da zaista radimo pravu stvar - istakao je Stanivuković.

On je dodao da je značajno i to što su učesnici Dječijeg karnevala i razna udruženja, među kojima i djeca sa poteškoćama u razvoju čime ovaj događaj dobija i svoj inkluzivni karakter.

 

.

Učesnici

Dječiji karneval su obogatila i razna udruženja, uključujući i djecu sa poteškoćama u razvoju, što ovom događaju daje inkluzivni karakter. Potpredsjednica Centra za edukaciju i rad sa djecom i omladinom “Mis” Banjaluka Ivana Radmanović istakla je da se nada da će iz godine u godinu praviti sve bolje i sve veće karnevale. 

- Na današnjem Dječijem karnevalu imamo veliki broj grupa i više od 600 djece, zbog čega Banjaluka posebno sija - kazala je Radmanovićeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana