Dječije pozorište Republike Srpske: Vaskršnja radionica u subotu

J. K.
Dječije pozorište Republike Srpske: Vaskršnja radionica u subotu

BANjALUKA - Kao i svake godine u Dječijem pozorištu Republike Srpske je posebno svečano u susret Vaskrsu, a povodom najvećeg hrišćanskog praznika pripremaju vaskršnju radionicu.

- Tradicionalno, u subotu, 15. aprila u 18 časova na repertoaru je predstava “Jaje”. Međutim, nije samo predstava na repertoaru. Pripremili smo i radionicu s našom scenografkinjom, Berinom Šuščević istog dana, od 17 časova, a trajaće baš onoliko koliko bude potrebno malim kreativcima da sve lijepo završe - saopštili su iz Dječijeg pozorišta Republike Srpske.

Kako su napomenuli, prošle godine tema i tehnika vaskršnje radionice bili su kolaži, a ovog aprila će djeca oslikavati i ukrašavati jaja, kako bi se i ona našla u korpama na vaskršnjim trpezama.

- Biće i tematskih bojanki za oslikavanje, a svi posjetioci, i mali i veliki, biće darivani čokoladnim jajima - kazali su iz Dječijeg pozorišta Republike Srpske.

Napomenuli su da je Vaskrs važna i svečana prilika da se djeca i roditelji kroz druženje i u dobroj atmosferi Dječijeg pozorišta zajedno raduju prazniku nad praznicima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana