Dječija igra i pjesma najljepša čestitka gradu

Miroslav Galić
Dječija igra i pjesma najljepša čestitka gradu

Banjaluka - Igrom, pjesmom, razdraganošću i osmijesima najmlađi Banjalučani su poslali najljepšu čestitku za 22. april, Dan grada.

Priredbom "Najmlađi voljenom gradu", koju su juče u muzičkom paviljonu "Staklenac" upriličili mališani vrtića "Radost" iz naselja Kočićev vijenac, pokazali su ljubav prema gradu i svim ljudima u njemu, te mu darovali svoj poklon za njegov praznik. Oni su pripremili folklorne i plesne tačke, kao i recitacije, a prisutnim gostima pokazali su sve što su naučili u vrtiću.

Razdragane mališane pozdravila je i zamjenik gradonačelnika Jasna Brkić, koja im je zahvalila na lijepim željama i pohvalila njihov brižno pripremljeni program.

- Od brojnih manifestacija koje se održavaju povodom 22. aprila, dana kada je Banjaluka oslobođena u Drugom svjetskom ratu, ovo je jedna od najljepših! Njome su naši najmlađi stanovnici poslali predivnu čestitku gradu za njegov dan - rekla je Brkićeva.

Vršilac dužnosti direktora Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Jelena Kurtinović istakla je da je 50 mališana s velikom ljubavlju i radošću spremilo program.

- Od svega na svijetu djeca su ono što je najljepše. Ovom priredbom naši mališani su htjeli pokazali koliko vole svoj grad i da su njegov najljepši ukras - kazala je Kurtinovićeva.

Mališani nisu krili zadovoljstvo što su imali priliku da izvedu priredbu koju su, zajedno sa vaspitačicama, pažljivo spremali.

- Pjevali smo našem gradu, koji puno volimo. Mnogo smo vježbali da se dobro spremimo i naučimo sve pjesmice i plesove - rekla je jedna od učesnica programa Sofija Golić.

Pored čestitke koju su uputili svojim sugrađanima i gradonačelniku, mališani su poručili da oni vole i čuvaju svoj grad, te da i odrasli treba da ga čuvaju i svakodnevno uljepšavaju, ali i da upozoravaju druge da i oni to čine.

Predškolske sportske igre

Mališani će još nekim manifestacijama dati poseban pečat proslavi 22. aprila, Dana grada. Tako će "Prve predškolske sportske igre" biti održane danas na Gradskom stadionu od 9.30 časova. Djeca iz devet gradskih vrtića takmičiće se u trčanju na 60 metara, štafeti, skoku udalj i poligonu svestranosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana