Dječija biblioteka “Borik” organizuje učenje kroz zabavu i druženje

Ognjen Knežević
Dječija biblioteka “Borik” organizuje učenje kroz zabavu i druženje

BANjALUKA - Kreativne radionice u Dječijoj biblioteci “Borik” počinju sutra, a malim čitaocima nude edukativni i kreativni sadržaj poput znanja o planeti Zemlji, dramsko-recitatorske radionice, radionice za predškolce te razgovore za tinejdžere.

Bibliotekarka Aleksandra Čvorović kaže za “Glas Srpske” da su kreativne radionice namijenjene za djecu uzrasta od tri do 15 godina, koje će biti podijeljena prema dobi u nekoliko grupa.

- Radionice su edukativnog i zabavnog karaktera, a djeca će imati priliku da nauče mnogo toga. Održavaće se svakog utorka i četvrtka - navodi Čvorovićeva.

Prvu grupu, “Mali istraživači”, činiće mališani od četiri do sedam godina koji će imati priliku da se upoznaju sa zanimljivim činjenicama o planeti Zemlji.

- Uz učenje će imati priliku da razvijaju istraživački duh, maštu, te da steknu nova znanja kroz zabavan oblik učenja - napominje Čvorovićeva.

Sa djecom iz ove grupe radiće bibliotekarka Bojana Lučić, koja je profesor srpskog i ruskog jezika i književnosti. Ove radionice će biti organizovane svakog utorka od 18 do 19 časova.

Radionica pod nazivom “Put oko svijeta” obuhvatiće mališane od sedam do 11 godina. Kako su pojasnili organizatori, oni će imati priliku da nauče o kulturama, običajima i načinu života drugih naroda. Glavni cilj je da djeca razviju ljubav ka putovanjima i novim saznanjima. Sa ovom grupom će takođe raditi bibliotekarka Bojana Lučić utorkom od 19 do 20 časova.

Radionica za predškolce namijenjena je mališanima uzrasta od tri do sedam godina. Tokom ove radionice predškolci će imati priliku da steknu znanja neophodna za početak školovanja.

- Zajedno ćemo čitati priče, učiti male lekcije, crtati, plesati i pjevati - ističe Čvorovićeva, koja će voditi ove radionice četvrtkom od 18 do 19 časova.

Dramsko-recitatorska radionica namijenjena je osnovcima koji posjeduju talenat za glumu i recitovanje. Ove radionice održavaće se četvrtkom od 19 do 20 časova, a vodiće ih Aleksandra Čvorović.

Za one koji su ušli u pubertet biće organizovani “Tinejdžerski razgovori”.

- Razgovaraćemo o samopouzdanju, simpatijama, prijateljstvu, konfliktima sa vršnjacima, učenju, odnosu sa nastavnicima i roditeljima - napominje Čvorovićeva. Dodala je da su razgovori besplatni, a organizovaće se jednom mjesečno subotom od 12 do 14 časova.

Cijene

Cijena radionica za članove Dječije biblioteke iznosi 10 KM mjesečno, dok je radionica za tinejdžere besplatna.

- Radionice traju tri mjeseca u proljećnom periodu (od marta do kraja maja) i tri u jesen (od oktobra do kraja decembra) - rekli su iz Dječije biblioteke “Borik”. Prijave za učešće na radionicama vrše se na broj telefona 051/257-194.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana