Djeci Nove varoši 450 kvadrata za igru

Nevena Bunić
Djeci Nove varoši 450 kvadrata za igru

Banjaluka - Mališani Nove varoši dobiće moderno dječije igralište u Ravnogorskoj ulici koje će se prostirati na 450 metara kvadratnih, i to zahvaljujući donacijama kompanija "Elnos BL" i "Tenzo".

Povodom početka realizacije projekta gradonačelnik Igor Radojičić u petak je potpisao ugovor o izgradnji igrališta sa direktorima firmi "Elnos BL" Brankom Torbicom i "Tenzo" Željkom Petrovićem.

- Najmlađi će imati svoj kutak koji će možda biti najveći u gradu i biće izgrađen po svim modernim standardima. Ovo će svakako biti izvanredno mjesto za igru. Očekujemo da će izgradnja početi u septembru, a već do kraja oktobra da bude otvoreno - kazao je Radojičić.

Novo dječije igralište biće opremljeno atraktivnim igračkama, među kojima će pojedine biti prvi put postavljene u Republici Srpskoj i BiH. Imaće kapacitet da se na njemu u istom trenutku može igrati 70 mališana.

Torbica je nakon potpisivanja ugovora istakao da se "Elnos grupa" sa zadovoljstvom odazvala akciji izgradnje igrališta.

- Namjera naše kompanije je da se izgradi kutak za djecu koji prati najsavremenije evropske trendove. Ovim kreativnim poduhvatom postignut je jedinstven balans između urbanog mjesta za najmlađe i postojećeg bogatog prirodnog zelenila koji zajedno čine kompaktnu i inspirativnu cjelinu za igru - rekao je Torbica.

Novi kutak za najmlađe će ispunjavati najviše standarde bezbjednosti opreme i sigurnosne podloge koja je donacija kompanije "Tenzo".

- Svaka zona novog igrališta je projektovana tako da pospješuje i omogućava aktivan motorički razvoj djece. Pored osnovnog zahtjeva za bezbjednost djece, podloga je u funkciji igre, razigrana, sa modernim vještačkim brežuljcima i tradicionalnim igrama. Mališani će dok se igraju u svakom trenutku biti slobodni i bezbjedni, bez opasnosti od posljedica padova dok trče, skaču ili se penju - rekao je Petrović.

Igrališta

Grad je od početka godine potpisao ugovor o izgradnji deset igrališta:

1. Aleja Svetog Save

Donatori "Kroacija osiguranje" i "Krajinapetrol"

2. Zalužani, OŠ "Jovan Dučić"

Donatori "Ekskluziv Linžeri" i "Građenje Đurić"

3. Borik, OŠ "Branko Ćopić"

Donator "Mikrofin"

4. Borik 2, Knežopoljska i ulica Rade Vranješević

Donatori "Malbašić", "Gradip", "Hidro-kop" i "Aragosta"

5. Obilićevo 2 u ulici Starine Novaka

Donator "Hemofarm"

6. Vodeni park "Akvana"

Donator "m:tel"

7. Park "Mladen Stojanović"

Donator "Mlijekoprodukt"

8. Plaža Abacija

Donator Unikredit banka

9. Pavlovac, OŠ "Sveti Sava"

Donator "Paspalj"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana