Djeca sa poteškoćama dobila svoj kutak

Danijela Stokanić
Djeca sa poteškoćama dobila svoj kutak

Banjaluka - Dječiji edukativni centar "Svjetlice" u petak je svečano otvorio Servis za djecu sa poteškoćama u razvoju, zahvaljujući kojem će roditelji svoje mališane sa posebnim potrebama moći ostaviti na čuvanje.

Ovaj servis, koji se nalazi u ulici Đure Đakovića u naselju Kočićev vijenac, otvorili su gradonačelnik Slobodan Gavranović i ambasador SAD u BiH Morin Kormak.

Kormakova je naglasila da je ovo za porodice djece sa posebnim potrebama vrlo važan korak naprijed.

- Ovo je drugi centar ovog karaktera u BiH. Zahvalni smo Gradskoj upravi na partnerstvu, raznim nevladinim organizacijama i kompanijama koji su pomogli ovaj projekat.

Ono što jeste najvažnije za sve nas je briga za našu djecu. Važno je davanje šanse djeci sa posebnim potrebama da daju svoj doprinos društvu - istakla je Kormakova.

Gavranović je istakao da je grad obezbijedio prostor za realizaciju ovog projekta, a američka Agencija za međunarodni razvoj (USAID) 85.000 KM.

- Centar će najviše pomoći djeci koja imaju određene poteškoće u razvoju, ali i rasteretiti njihove roditelje dok su na poslu. I ubuduće ćemo u sklopu naših mogućnosti pružati pomoć ovom centru. Servis će biti otvoren svaki dan od osam do 17 časova. Sa djecom će boraviti i raditi stručni kadrovi koji će im pomoći da lakše krenu kroz svakodnevicu - rekao je Gavranović.

Predsjednik Centra za edukaciju djece "Svjetlice" Željka Perišić rekla je da će sve usluge u Centru oko 40 djece dobijati besplatno.

Otvaranju ovog servisa doprinijela je i kompanija "m:tel", koja već nekoliko godina podržava rad Dječijeg edukativnog centra "Svjetlice".

- Podrška ovom projektu samo je potvrdila već ostvarenu dobru saradnju, kao i jasnu orijentisanost kompanije da posluje društveno odgovorno, sa namjerama pravog i iskrenog prijatelja - rekla je portparol kompanije "m:te­l" Milica Stojaković.

Roditelj

Majka dječaka sa poteškoćama u razvoju Slobodanka K. istakla je da su i do sada bili uključeni u ovaj centar te da će im novootvoreni servis biti od velike pomoći.

- Zahvaljujući ovom centru ubuduće ću imati gdje da ostavim svog sina na čuvanje dok završavam neke obaveze, što ranije nisam mogla - rekla je Slobodanka K.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana