Đajić: Inspekcijski organi odgovorno rade svoj posao

Srna
Đajić: Inspekcijski organi odgovorno rade svoj posao

BANjALUKA- Predsjednik Gradskog odbora SNSD Banjaluka Vlado Đajić izjavio je danas da inspekcijski organi odgovorno rade svoj posao, nakon što je republička inspekcija naredila gradu da sruši kružnu raskrsnicu koja se gradi kod tvrđave Kastel.

Đajić je istakao da je republički inspekciji organi još jednom dokazali da se u Republici Srpskoj mora poštovati zakon, naglasivši da samo država u kojoj zakon mora da se poštuje može da se voli i brani, saopšteno je iz Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka.

Naglasio je da „pokušaj kršenja zakona, kojem gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković konstantno pribjegava, želi da prikrije napadima na njega“.

Stanivuković je danas na konferenciji za novinare rekao da je republička inspekcija naredila gradu Banjaluci rušenje kružne raskrsnice koja se trenutno gradi između “Ekvatora” i tvrđave Kastel i da je kao investitor dužan da je dovede u prvobitno stanje.

-Povodom današnjeg izlaganja i niza laži Stanivukovića u vezi sa kružnom raskrsnicom kod „Ekvatora“ pitao bih da li je aktuelni gradonačelnik ispoštovao važeći regulacioni plan, te da li ima potrebne lokacijske uslove i građevinsku dozvolu za gradnju te raskrsnice? Provjereno znamo da nema ništa od navedenog - poručio je Đajić.

Stanivuković je rekao da je dopis za rušenje od inspekcije stigao u petak, 20. oktobra, samo dva dana nakon što je Đajić u gostavanju na televiziji izjavio “da će doći do obustave izgradnje ove raskrsnice”, ali je naglasio i to “da Banjaluka neće obustaviti izgradnju”.

Gradonačelnik je naveo da je procjena da će radovi biti gotovi od 5. do 15 novembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana