Đajić i Ninković: Na "Kupusištu" izgraditi vrtić, ne višespratnicu

Srna
Foto: Srna

BANjALUKA - Predsjednici Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Vlado Đajić i Skupštine grada Ljubo Ninković poručili su da će učiniti sve da na lokaciji poznatog parka "Kupusište" bude izgrađen vrtić uz podršku predsjednika Republike Milorada Dodika, a ne višespratnica kako to planira gradonačelnik Draško Stanivuković.

Đajić je zahvalio Dodiku za podršku izgradnji vrtića na ovoj lokaciji, istakavši da je ponosan na sve Banjalučane koji se protive izgradnji zgrade od 11 spratova.

"Pozivam Banjalučane da zajedno ne dozvolimo Stanivukoviću da u preostalom dijelu parka napravi betonske ploče sa nekim slovima. U parkovima moraju biti prirodni materijali", zaključio je Đajić.

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković rekao je da Stanivukoviću i određenim pripadnicima krupnog kapitala neće biti dopuštene malverzacije na gradskom zemljištu, pogotovo u parkovima.

"Taj plan im neće uspjeti", poručio je Ninković i dodao da slične malverzacije neće biti dopuštene ni na drugim gradskim površinama.

Kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke Nikola Šobot istakao je da kao roditelj podržava inicijativu za izgradnju novih vrtića, kao i očuvanje preostalih i rijetkih zelenih površina u gradu na Vrbasu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana