Đajić bebama rođenim na njegov rođendan donirao novac od poslaničkog dodatka

srna
Foto: SRNA

BANjALUKA- Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske Vlado Đajić i ove godine odrekao se svog poslaničkog dodatka i novac poklonio bebama rođenim u Klinici za ginekologiju i akušerstvo na njegov rođendan, 4. oktobra.

Na ovaj način, djeca rođena ovog datuma, u narednih 12 mjeseci dobijaće po 100 KM, saopšteno je iz UKC-a Srpske. Na ovaj dan 2021. godine u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Republike Srpske rođeno je osam beba. Uručujući donaciju jednoj od porodilja, Đajić je rekao da se na ovaj korak odlučio sa ciljem da stimuliše rađanje u Republici Srpskoj.

Aleksandra Tadić iz Banjaluke, koja je rodila treće dijete, zahvalila je Đajiću za ovaj gest. Iz UKC-a Srpske su podsjetili da je Đajić i prošle godine, povodom svog rođendana, odrekao dodatka koji prima kao narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske u korist devet beba rođenih 4. oktobra.

Đajić je apelovao da svi nosioci javnih funkcija učine isto, što bi, kako je naglasio, bio dokaz da nam je stalo da imamo više rođenih beba. On je dodao da će dok je narodni poslanik, svoj honorar davati za dobrobit zajednice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana