Direktor Gradske razvojne agencije još na čekanju

Vesna Popović
Direktor Gradske razvojne agencije još na čekanju

Banjaluka - Konkurs za izbor direktora Gradske razvojne agencije zatvoren je prije više od mjesec, a još nije poznato ko bi mogao doći na čelo ove gradske ustanove.

Na konkurs se javilo osam kandidata, ali još ni razgovori nisu obavljeni sa njima.

Među prijavljenim je Dejan Kusturić, sadašnji predsjednik FK Borac. On je, prije angažmana u ovom klubu, radio u Balkan Investment banci, sadašnjoj Banci Srpske, gdje je bio direktor Sektora za prodaju i marketing.

Sadašnji v.d. direktora Gradske razvojne agencije Milenko Gemaljević je takođe na spisku kandidata. Zaposlen je u ovoj instituciji od 2006. godine, a prije nego što je postao v.d. radio je kao rukovodilac Odsjeka za razvoj u toj agenciji.

U trci za direktorsko mjesto je i Radmila Stojnić, savjetnik gradonačelnika Slobodana Gavranovića za budžet i finansije, koja je prije toga od 2000. do 2012. godine bila na čelu Odjeljenja za finansije.

Konkurisala su i dva kandidata koji su trenutno zaposleni u u Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove Milenko Dulić, viši savjetnik za finansijsko izvještavanje, te Nenad Bužanin, koordinator za pripremu projekata i saradnju.

Jedan od kandidata je i Goran Kecman, zaposlen u Hipo Alpe Adrija banci kao voditelj poslovne jedinice te Veljko Vuković, savjetnik generalnog direktora "Željeznica RS".

Na spisku je i Slobodan Marković, samostalni stručni saradnik u Republičkoj agenciji za razvoj malih i srednjih preduzeća.

Prema koalicionom dogovoru Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), Demokratskog narodnog saveza (DNS) i Socijalističke partije (SP), ovo direktorsko mjesto pripada SNSD-u. Do zaključenja ovog broja "Glasa Srpske" nismo uspjeli da dobijemo zvaničan stav SNSD-a o ovom pitanju. Kako nezvanično saznajemo, još nije poznato koga bi u ovoj stranci voljeli da vide na ovoj poziciji.

Odluka

Skupština grada je na 38. sjednici, 27. oktobra 2015. godine razriješila dužnosti direktora Gradske razvojne agencije Nenada Račića. To je urađeno na njegov zahtjev, a zbog odlaska na novo radno mjesto u Komisiju za koncesije RS. Na istom zasjedanju je donesena i odluka o raspisivanju konkursa za novog direktora ove ustanove. Ubrzo poslije toga gradonačelnik Slobodan Gavranović imenovao je Milenka Gemaljevića na mjesto v.d. direktora Agencije.

Kandidati:

1. Dejan Kusturić - sadašnji predsjednik FK Borac

2. Milenko Gemaljević - v.d. direktora Gradske razvojne agencije

3. Radmila Stojnić - savjetnik gradonačelnika za budžet i finansije

4. Milenko Dulić - viši savjetnik za finansijsko izvještavanje u RUGIP-u

5. Nenad Bužanin -koordinator za pripremu projekata i saradnju u RUGIP-u

6. Goran Kecman- voditelj poslovne jedinice u Hipo Alpe Adrija banci

7. Veljko Vuković - savjetnik generalnog direktora "Željeznica RS"

8. Slobodan Marković  - samostalni stručni saradnik u Republičkoj agenciji za razvoj malih i srednjih preduzeća

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana