Dijelovi Ravnogorske ulice jednosmjerni

J. P.
Dijelovi Ravnogorske ulice jednosmjerni

Banjaluka - Novi režim saobraćaja u Ravnogorskoj ulici u naselju Nova varoš biće uveden od sutra, saopštili su u Odjeljenju za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja.

- Saobraćaj će se od vikenda odvijati jednosmjernim režimom u određenim ograncima Ravnogorske ulice, uz obilježavanje parking mjesta na kolovozu gdje za to postoje tehničke mogućnosti. U određenim dijelovima će na snazi ostati dosadašnji dvosmjerni režim odvijanja saobraćaja - pojasnili su u ovom odjeljenju.

Dodaju da su s ciljem poboljšanja uslova odvijanja saobraćaja radili analizu saobraćaja u ovom dijelu grada.

- Ova ulica se svojim ograncima pruža između ulica Dragiše Vasića, Milana Radmana, Prvog krajiškog korpusa i Pave Radana. Širina pojedinih saobraćajnica nije dovoljna za bezbjedan dvosmjerni način odvijanja saobraćaja. I kolovoz u nekim ulicama pojedinci koriste za parkiranje. Problem predstavlja i nemogućnost skretanja ulijevo u stambeni blok kod "Nestro pumpe" i izlazak iz bloka ulijevo ka Rosuljama. U saobraćajnici pored OŠ "Georgi Stojkov Rakovski" u pojedinim dijelovima dana prisutna je veća koncentracija vozila i slično - kazali su u odjeljenju.

Ističu da pored pomenute škole ima i dječije igralište pa će cjelokupan dio biti proglašen za "zonu 30", u kojoj nije dozvoljeno vozilima da se kreću brže od 30 kilometara na sat. Na pojedinim mjestima biće uvedena i naplata parkinga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana