Delegacija grada na karnevalu u Budvi: Banjaluku predstavila plesna grupa “Point”

J. T.
Delegacija grada na karnevalu u Budvi: Banjaluku predstavila plesna grupa “Point”

BANjALUKA - Nakon što je održan prvi “Banjalučki karneval”, banjalučka plesna grupa “Point” učestvovala je na karnevalu u Budvi, gdje su predstavljali naš grad, saopšteno je iz Gradske uprave.

- Mislimo da smo opravdali povjerenje i ovaj zadatak ispunili kako dolikuje - profesionalno. Zadovoljni i srećni vratili smo se kući - objavljeno je na “Fejsbuk” stranici plesne grupe “Point”.

Ovo je ujedno i prvi put da je Banjaluka imala predstavnike na “Budvanskom karnevalu”, na kojem učestvuje više od 50 grupa iz cijele Evrope, a ovom događaju prisustvovala je i delegacija grada.

- Tokom boravka u Budvi imali smo priliku da se sastanemo sa predsjednikom Asocijacije evropskih karnevalskih gradova, a tom prilikom nam je i zvanično potvrđena aplikacija o prijemu Banjaluke u ovu asocijaciju - rekla je savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti Milada Šukalo.

Dodala je da su se predstavnici grada u Budvi upoznali i sa organizatorima mnogih karnevala u regionu, sa kojim su pregovarali o učešću na “Banjalučkom karnevalu” sljedeće godine. Polovinom aprila ove godine održan je prvi “Banjalučki karneval”, na kojem je bilo oko 1.500 učesnika.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana