Deficitarna zanimanja tesar, mesar i profesor matematike

G.S.
Deficitarna zanimanja tesar, mesar i profesor matematike

BANjALUKA - Grad će i naredne školske/akademske godine stipendirati učenike i studente koji se odluče za neka od nedostajućih zanimanja na tržištu rada, u okviru gradskog programa stipendija vrijednog oko 1,8 miliona KM.

- Za učenike srednjih škola biće stipendirano školovanje za sljedeća zanimanja: geodezija i građevinarstvo - tesar; geodezija i građevinarstvo - armirač-betonirac i poljoprivreda i prerada hrane - mesar. Kada je riječ o studentima, stipendije su predviđene za sljedeća zanimanja: računarstvo i informatika - diplomirani inženjer elektrotehnike 240 ECTS; računarstvo i informatika - matematika i informatika, nastavni smjer - diplomirani profesor matematike i informatike 240 ECTS i tekstilno inženjerstvo, obućarska tehnologija i dizajn - diplomirani inženjer tekstilnog inženjerstva 240 ECTS - saopšteno je iz grada.

Uz stipendije za deficitarna zanimanja grad dodjeljuje i stipendije po osnovu uspjeha i po socijalnom statusu. Pojedinačni iznosi stipendija iznose 100 KM za učenike i 150 KM za studente po osnovu socijalnog statusa i uspjeha u školi, odnosno studiju, a za deficitarna zanimanja utvrđeni su iznosi od 170 KM za učenike i 260 KM za studente. Grad stipendira 1.374 učenika i 242 studenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana