"Daun sindrom centar": Saradnja sa ruskom fondacijom

G.S.

BANjALUKA - Direktor "Daun sindrom centra" Banjaluka Zoran Jelić istakao je da će saradnja sa ruskom Humanitarnom fondacijom "Daunsajd ap Moskva", koja je ozvaničena u petak, značajno doprinijeti poboljšanju kvaliteta života osoba sa Daunovim sindromom i njihovih porodica.

Jelić je istakao da je riječima teško opisati značaj ove saradnje, koja je u okviru video-konferencije ozvaničena potpisivanjem ugovora između ustanove socijalne zaštite Centra za socijalnu rehabilitaciju invalidnih osoba – "Daun sindrom centar" Banjaluka i jedne od najvećih ruskih organizacija, koja se bavi problematikom življenja ove populacije. Izrazio je zadovoljstvo što će u okviru postignute saradnje Rusi obučavati terapeute "Daun sindrom centra", kao i roditelje u prevazilaženju problema.

- Cilj je da osposobimo trenere koji će čim se dijete sa Daunovim sindromom rodi, otići kod roditelja, te im ukazati na sve što ove osobe mogu, a ne šta ne mogu. Jer, diskriminacija ovih osoba kreće u porodilištu i to moramo mijenjati - rekao je Jelić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana