“Dani Lopara u Banjaluci”: Predstavili se proizvođači sa Majevice

A. T.
“Dani Lopara u Banjaluci”: Predstavili se proizvođači sa Majevice

BANjALUKA - Na platou ispred “Krajiške kuće” juče su bili izloženi poljoprivredni proizvodi proizvođača iz Lopara, kao dio sajamske manifestacije “Dani Lopara u Banjaluci”.

Događaji ovog tipa organizuju se s ciljem promocije domaćih, autentičnih poljoprivrednih proizvoda, te podsticanja razvoja domaće proizvodnje.

Savjetnica gradonačelnika za kulturu i socijalnu politiku Mirna Savić-Banjac rekla je da grad stoji uz poljoprivredne proizvođače i podržava ovakve sajamske manifestacije.

- U regionu, baš kao i cijelom svijetu, trend je da se vraćamo domaćoj proizvodnji, a samim tim i da podržavamo poljoprivredne proizvođače. Grad je u saradnji sa Centrom za razvoj poljoprivrede i sela shvatio značaj ovakvih aktivnosti i ulogu poljoprivrednih proizvođača u društvu - rekla je Savić-Banjac.

Na štandovima su proizvode predstavili proizvođači poljoprivredne zadruge “Zarac”, pa su tako uz sir zarac, te ostale mliječne prerađevine, promovisali i mnoge druge autohtone proizvode karakteristične za njihov kraj.

Manifestaciju je organizovao Centar za razvoj poljoprivrede i sela u saradnji sa opštinom Lopare.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana