Dan učeničkih postignuća u osnovnim školama: Znanjem krunisali školsku godinu

Jasmina Perišić, Nevena Bunić
Dan učeničkih postignuća u osnovnim školama: Znanjem krunisali školsku godinu

Banjaluka - Kulturno-zabavnim programima i sportskim takmičenjima učenici osnovnih škola na području grada obilježili su završetak školske godine tradicionalnom manifestacijom "Dan učeničkih postignuća".

Na jučerašnjoj priredbi u OŠ "Branko Ćopić" brojnoj publici predstavili su se polaznici dramske, recitatorske i ritmičke sekcije, hor i talentovani muzičari.

- "Dan učeničkih postignuća" je kruna školske godine i đaci su pokazali da su naučili mnogo tokom nje. Osmislili smo i u djelo sproveli niz aktivnosti: atletsku trku za najmlađe, školsku priredbu, izložbu likovnih radova... Proglasili smo učenika generacije Aleksu Sibinovića i dodijelili nagrade najboljim đacima, dobitnicima Vukove diplome - rekla je direktor OŠ "Branko Ćopić" Branislava Pejašinović.

Učenica trećeg razreda Dušica Lakić kazala je da je na priredbi učestvovala u skeču "Najljepši cvijet".

- Riječ je o poučnoj priči. Nisam imala tremu jer redovno učestvujem na priredbama pa sam navikla na javne nastupe. Inače idem i na glumu u Dječije pozorište RS, pa mi je lako nastupati pred publikom - izjavila je ova mala glumica.

U OŠ "Aleksa Šantić" manifestacija je održana u utorak i upotpunila je kraj radova tokom kojih je škola dobila novu fasadu, stolariju, krov i grijanje.

- Đaci su pokazali da su naučili mnogo, a na osnovu kraja projekta energetske efikasnosti već smo ostvarili značajne uštede - kazala je direktor ove škole Svjetlana Radusin.

I direktor OŠ "Ivo Andrić" Željka Opačić kaže da svakog posljednjeg petka u maju organizuju manifestaciju "Dan učeničkih postignuća".

- To je priredba od velikog značaja i kruna jedne cijele školske godine. Tada organizujemo svečano druženje, a nagrađujemo i najmarljivije učenike - rekla je Opačićeva.

Malešević

Ministar prosvjete i kulture RS Dane Malešević prisustvovao je priredbi u OŠ "Aleksa Šantić".

- Ova škola je jedna od onih u kojima je sproveden projekat energetske efikasnosti i u njenu obnovu uloženo je oko 700.000 KM. Nadam se da će đaci rezultatima vratiti ono što je uloženo, jer škola nije oprema i krov, već učenici i nastavnici - kazao je Malešević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana