Dan grada uz TV koncert Sergeja Ćetkovića

I. B.
Dan grada uz TV koncert Sergeja Ćetkovića

BANjALUKA - Dan grada, 22. april, zbog epidemije virusa korona i zabrane javnih okupljanja ove godine biće obilježen znatno skromnije.

Gradonačelnik Igor Radojičić i predsjednik Skupštine grada Zoran Talić položiće danas, na 75. godišnjicu od oslobođenja grada u Drugom svjetskom ratu, vijenac na Trgu palih boraca, kao i na spomenik palim Krajišnicima na Banj brdu, borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata na groblju “Sveti Pantelija” te spomenik žrtvama Veleizdajničkog procesa na groblju “Sveti Pantelija”. Ove godine neće biti svečane akademije ni dodjele nagrada povodom Dana grada.

- Specijalni program povodom Dana grada počeće večeras na ATV-u u 20 časova, a biće emitovane Radojičićeva, kao i čestitke gradonačelnika gradova-prijatelja, nakon čega će uslijediti “lajv strim” koncert Sergeja Ćetkovića - saopštili su iz Gradske uprave.

Radojičić je istakao da se ove godine obilježava 75. godišnjica od oslobođenja u specifičnim okolnostima te da su zato izostavljeni tradicionalni sadržaji.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je Dan grada gradonačelniku i građanima, naglasivši da Banjaluka ima sva obilježja modernog i savremenog evropskog grada, po čemu je prepoznatljiva. Predsjednica Srpske Željka Cvijanović je u čestitki izrazila uvjerenje da će Banjaluka, kao i mnogo puta do sada, uz odgovornost i solidarnost svih, uspješno savladati izazove u novonastaloj situaciji. Predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović istakao je u čestitki da je Banjaluka savremen i uređen evropski grad, sa ubrzanim privrednim, građevinskim, saobraćajnim i infrastrukturnim razvojem, koji nije zaustavljen ni u uslovima vanrednog stanja, a premijer RS Radovan Višković da je Banjaluka 75 godina od oslobođenja savremen i prepoznatljiv evropski grad velikih potencijala.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana