Cvijanović: Važno njegovati kulturu i tradiciju okupljanja

Srna
Cvijanović: Važno njegovati kulturu i tradiciju okupljanja

BANjALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović otvorila je večeras u banjalučkoj Mjesnoj zajednici Gornja Piskavica 18. kulturno-turističku manifestaciju “Zimsko prelo 2022”, naglasivši tom prilikom da je ovo jedan od najboljih primjera koliko je važno njegovati kulturu i tradiciju okupljanja i pokazati šta se sve zajedno može uraditi.

“Raduje me da smo uspjeli da mobilišemo i lokalne i republičke institucije, sve organizacije koje su važne kako bi ova manifestacija bila uspješna, kao svih prethodnih godina”, navela je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da je imala priliku da i ranije dolazi na ovakve događaje i manifestacije, te da oni uvijek obiluju dobrim druženjem i dobrom atmosferom.

“Veoma je važno da se i u teškim i u dobrim vremenima okupljamo na ovaj način”, rekla je Cvijanovićeva.

Prema njenim riječima, važno je i da postoji podrška institucija, kako lokalnih tako i republičkih, kada su u pitanju razni događaji koji se organizuju širom Republike Srpske, od gastro festivala do turističkih događanja ili bilo kojih drugih kulturnih dešavanja.

“To su svari koje će uvijek, kao i do sada, uživati podršku republičkih institucija i važno je da sarađujemo sa lokalnim vlastima kada treba da podstaknemo neku ideju, ali isto tako kada treba da dodatno pomognemo da bi se nešto održalo, kao što je ova manifestacija”, rekla je Cvijanovićeva.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je da je veoma važno što se proslavlja punoljetstvo jedne ovako lijepe manifestacije, te naglasio da su sve institucije zajedno u tome u ime građana.

“Možda sve danas ima posebnu simboliku na praznik Svetog Simeona Mirotočivog, našeg državnika, oca srpske države”, rekao je Stanivuković i istakao da je organizacija manifestacije na mnogo višem nivou i da je značajno da se njeguje ta vrsta sloge i zajedništva.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Gornja Piskavica Goran Knežević rekao je da je cilj manifestacije da se predstavi tradicija ovog kraja.

On je izrazio nadu da će biti nastavljena saradnja sa lokalnim i republičkim vlastima, te da se na taj način nastavi ova tradicionalna manifestacija.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana