Čubrilović: Banjalučki Univerzitet - vodeća visokoškolska ustanova

Srna
Čubrilović: Banjalučki Univerzitet - vodeća visokoškolska ustanova

BANjALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je Univerzitetu u Banjaluci 47 godina postojanja i razvoja i istakao da ta visokoškolska ustanova ima najdužu tradiciju u obrazovanju akademskog kadra na ovim prostorima.

Čubrilović je naglasio da se Univerzitet u Banjaluci sa svojih 17 fakulteta i brojnim studijskim programima, uvaženim i uglednim profesorima i asistentima, materijalnom opremljenošću, uslovima rada i kvalitetom naučno-istraživačkog rada svrstao u red uglednih visokoškolskih institucija na ponos Republike Srpske.

"Čestitam vam na ogromnom doprinosu naučnom i akademskom jačanju, te ukupnom ekonomskom, privrednom, političkom , demokratskom i društvenom razvoju Republike Srpske", istakao je Čubrilović u čestitki upućenoj rektoru banjalučkog Univerziteta Radoslavu Gajaninu, dekanima, profesorima, asistentima, studentima i svim zaposlenima na Univerzitetu.

Čubrilović je poželio da Univerzitet u Banjaluci nastavi unapređenje nastavno-naučnog rada.

U Banjaluci će danas biti održana svečana akademija povodom 47 godina od formiranja i rada Univerziteta u Banjaluci, na kojoj će rektor ove visokoškolske ustanove Radoslav Gajanin uručiti povelje i plakete zaslužnim pojedincima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana