Cproveden tender za opremanje novog prostora “Ježeve kućice”

Srna
Cproveden tender za opremanje novog prostora “Ježeve kućice”

BANjALUKA - Uporedo sa rekonstrukcijom objekta u okviru najstarijeg banjalučkog vrtića “Ježeva kućica”, sproveden je tender za opremanje novog prostora kako bi na jesen bio stavljen u funkciju.

Time bi više od 50 mališana našlo smještaj u novom dijelu “Ježeve kućice”, a u okviru plana da se do kraja godine otvori ukupno 600 novih mjesta u predškolskim ustanovama, saopšteno je danas iz Gradske uprave.

Rekonstrukciju ovog objekta u dvorištu vrtića koji je nekada koristilo udruženje “Duga”, finansira UNDP, a Gradska uprava je izdvojila sredstva za njegovo opremanje.

Projektom je predviđena i izrada nove demit fasade, zamjena stolarije, krova, te postavljanje odgovarajuće termoizolacije.

Radovi, koji su počeli 23. juna, odvijaju se planiranom dinamikom i do sada su završeni pripremni radovi na objektu, srušeni plafoni, zidovi, podovi i demontirana je stara stolarija.

Rok za završetak radova je 80 dana od uvođenja izvođača u radove.

Načelnik Odjeljenja za komunalne poslove grada Banjaluka Petar Bilčar ranije je rekao da će, za rekonstrukciju objekta u okviru vrtića “Ježeva kućica”, Grad izdvojiti dvije trećine novca, a UNDP trećinu, te dodao da je vrijednost radova oko 250.000 KM bez opremanja vrtića.

Vrtić “Ježeva kućica”, koji je izgrađen 1949. godine, dobio je novo ruho krajem oktobra prošle godine, nakon što je završena njegova obnova, koju su finansirali takođe Gradska uprava i UNDP.

Na objektu ovog vrtića zamijenjena je stolarija, urađeni nova fasada i krov, tako da djeca imaju mnogo bolje uslove za boravak, a vrijednost radova je bila oko 56.000 KM

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana