Članovi udruženja 4+ dobili besplatne mjesečne karte

Jasmina Salopek
Članovi udruženja 4+ dobili besplatne mjesečne karte

BANjALUKA - Članovi udruženja 4+, njih 200, danas je, nakon kraće blokade Skupštine grada i neusvajanja odluka o subvencijama, dobilo besplatne mjesečne karte.

Predsjednik ovog udruženja, Jovan Radovanović zahvalio se Stanivukoviću što se zalagao i trudio, zajedno sa njima, da postignu svoj cilj.

- Zahvalan sam i Skupštini grada Banjaluka što su podržali i usvojili odluku o subvencijama za višečlane porodice - rekao je Radovanović.

Kako kaže, žao mu je ova podjela naišla na otpor pojedinih u Skupštini, zbog čega su učenici i roditelji za prethodni mjesec morali iz kućnog budžeta da izdvoje novac i obezbijede mjesečne karte. 

- Mi smo kao građani i članovi udruženja vršili pritisak da se što prije krene u podjelu besplatnih karata. Neki su htjeli to da prolongiraju za decembar, ali to nismo dozvolili - pojasnio je Radovanović. 

Ističe da za svaku porodicu ja ima više djece puno znači ova pomoć, jer sredstva koja bi potrošili na prevoz mogu da usmjere u nešto drugo.

- Kupovina četiri mjesečne karte je veliki udar na džep porodice - istakao je Radovanović.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković pojasnio je da su besplatne mjesečne karte opet realnost za višečlane porodice, a da je to praksa već tri godine, otkako je on na funkciji. 

- Grad je izdvojio pola miliona KM za višečlane porodoce i njihova djeca besplatno putuju, školuju se i imaju besplatne udžbenike - rekao je Stanivuković.

Zbog velikog doprinosa društvu i otadžbini, kako je rekao Stanivuković, nema potrebe da osjećaju dodatni pritisak školovanja i ostalog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana