CIK BiH: Ivanu Begiću pravosnažno utvrđen prestanak mandata

Darko Momić
CIK BiH: Ivanu Begiću pravosnažno utvrđen prestanak mandata

BANjALUKA - Centralna izborna komisija (CUK) BiH okončala je proceduru i pravosnažno utvrdila prestanak mandata odborniku u Skupštini grada Banjaluka Ivanu Begiću, potvrdila je za „Glas Srpske“ portparol CIK-a BiH Maksida Pirić.

Prema njenim riječima, nakon što je pravosnažno okončan postupak CIK-u je stigao dopis Ivana Begića u kojem traži da se obustavi postupak utvrđivanja prestanka mandata.

- Izborni zakon BiH ne omogućava postupanje po takvom zahtjevu, jer je u zakonom propisanoj proceduri okončano sprovođenje postupka za prestanak mandata odborniku Ivanu Begiću i mandat je dodijeljen sljedećem odborniku sa liste, a riječ je o Nemanji Kondiću - potvrdila je Pirić.

Begić  je nakon skandala sa eksplicitnim privatnim video snimcima Centralnoj izbornoj komisiji BiH u decembru prošle godine podnio zahtjev za prestanak odborničkog mandata. U zahtjevu da se taj postupak obustavi je naveo da je „zahtjev podnesen u vrijeme kad je bio pod stravičnim pritiskom i bio izložen neljudskim i ponižavajućim postupcima“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana