Četvrtfinale Kupa Srpske: Luke neosvojiva tvrđava i za Krupu

Darko Pašagić
Četvrtfinale Kupa Srpske: Luke neosvojiva tvrđava i za Krupu

Mrkonjić Grad - Fudbaleri Slobode iz Mrkonjić Grada priredili su iznenađenje u četvrtfinalu Kupa Republike Srpske i savladali su premijerligaša Krupu sa 4:2.

Mrkonjićani su uspjeli nešto što mnogim ekipama ove sezone nije. Savladali su četu Slobodana Starčevića, koji je doduše odmarao većinu igrača iz udarne postave. Međutim, to ne umanjuje uspjeh ekipe Dragana Vukše, koja ove sezone nije izgubila na domaćem terenu. Sa dva gola u prvih 20 minuta nastavka meča Stefan Savić bio je jedan od najzaslužnijih za plasman prvoligaša sa "Luka" u polufinale.

- Iako je Krupa zasluženo prva stigla do prednosti, nismo se predavali i u finišu prvog dijela pomalo srećno smo stigli do izjednačenja. U nastavku susreta zaigrali smo znatno bolje i takvu smo igru krunisali sa tri pogotka. Ovo je za nas velika pobjeda iako je Krupa nastupila u kombinovanom sastavu - istakao je trener Krupe Dragan Vukša i dodao da bi bilo idealno kada bi njegov klub u polufinalu igrao protiv Leotara ili Slavena iz Dobrljina.

Starčević je poslije meča bio ljut na igrače koji su dobili šansu, ali nisu opravdali očekivanja.

- Prvo poluvrijeme smo korektno odigrali, došli do prednosti, a onda je rival srećno stigao do izjednačenja. Međutim, u nastavku je uslijedio nedopustiv pad u igri. Igrači Slobode imali su znatno više želje za trijumfom i zasluženo su stigli do polufinala. Ova utakmica je pokazala da mnogim igračima, koji su nosili dres Krupe na ovom susretu nije mjesto u redovima ovog premijerligaša - naglasio je Starčević.

Četvrti učesnik polufinala biće poznat 29. novembra kada se sastaju Radnik i Vlasenica. Ovaj meč je dva puta odgađan zbog lošeg vremena, pa je takmičarska komisija FS RS odlučila da Bijeljinci budu domaćini. U polufinalnim okršajima, koji su po rasporedu na proljeće, igraće se po dva meča.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana