Centar za predškolsko vaspitanje Banjaluka: Na konkurs za prijem 410 djece u vrtiće stiglo oko 2.700 prijava

Srna
Foto: Ilustracija

BANjALUKA- Direktor Centra za predškolsko vapitanje i obrazovanje Banjaluka Petar Jokanović rekao je Srni da je na konkurs za prijem 410 djece u javne vrtiće pristiglo skoro 2.700 prijava.

On je rekao da je povećan broj članova komisije, kako bi ubrzali proces bodovanja.

Jokanović je istakao da se žele precizno pregledati dokumenti i sabrati bodovi kako nijedna porodica ne bi ostala oštećena.

"Nadamo se da ćemo do 20. avgusta imati konačnu rang-listu", rekao je Jokanović.

Konkurs za prijem 410 djece u javne vrtiće bio je otvoren od 8. do 22. jula.

Jokanović je naveo da se u naredna dva do tri mjeseca očekuje otvaranje vrtića "Nataša dva", dodavši da su radovi u odmakloj fazi i da je rok izvođača da završi radove 75 radnih dana, te da se nadaju da će u tom roku i biti gotovo.

"U neko dogledno vrijeme planiran je još jedan vrtić na području grada, najvjerovatnije na Paprikovcu i jedan vrtić u Novoseliji", rekao je Jokanović, navodeći da bi do kraja godine sva tri vrtića trebala da budu u funkciji.

Jokanović je rekao da se za jedno dijete boravak u vrtiću Centra plaća 165 KM, ukoliko vrtić pohađa dvoje djece za jedno se plaća 165 KM, drugo 115 KM, ako je troje djece za jedno se plaća 115 KM, drugo 99 KM, dok je treće oslobođeno, a ukoliko je dijete iz porodice "četiri plus" ne plaća se ništa.

On je napomenuo da je trenutni kapacitet 2.600 djece u 31 vrtiću Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana