Centar za obrazovanje kadrova prijeka potreba

V. P.
Centar za obrazovanje kadrova prijeka potreba

Banjaluka - Banjaluka treba da postane regionalni centar za obrazovanje, prekvalifikaciju i dokvalifikaciju radne snage u drvoprerađivačkoj industriji, a koji bi bili organizovani kroz centar za obrazovanje kadrova u toj oblasti.

Ovo je zaključeno u srijedu na sastanku predsjednika Skupštine grada Zorana Talića i dekana Šumarskog fakulteta Vojislava Dukića na kojem je bilo riječi o mogućnosti realizacije takvog projekta u gradu koji se nameće kao potreba.

- Želimo da pokrenemo ideju da se u Banjaluci  otvori poseban centar za obrazovanje kadrova u ovoj oblasti s ciljem da uvežemo privrednike, kadrove i obrazovni sektor.  U drvoprerađivačkoj industriji postoji problem s kvalifikovanim kadrovima. U to sam imao priliku da se uvjerim i na nedavnom sastanku sa švajcarskim investitorom i vlasnikom prnjavorskog "Standarda" Edinom Dacićem, koji proizvodi namještaj za IKEA - rekao je Talić.

Dukić smatra da bi ovakav centar bio vrlo značajan za Banjaluku i cijeli region. Iskazao je spremnost da se aktivno uključi u realizaciju ovog projekta, ukoliko bi do njega došlo.

Iz kabineta predsjednika Skupštine grada je najavljeno da je iduće sedmice planiran i sastanak gradonačelnika Igora Radojičića i predsjednika Zorana Talića sa Edinom Dacićem o ovom pitanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana