Centar za beskućnike uskoro u funkciji

A. S.
Centar za beskućnike uskoro u funkciji

Banjaluka - Dnevni centar za beskućnike biće uskoro otvoren u sklopu humanitarne organizacije “Mozaik prijateljstva”, gdje će licima bez krova nad glavom biti obezbijeđen obrok te će kroz druženje imati priliku da pobjegnu od teške svakodnevice.

Najavio je ovo predsjednik organizacije Miroslav Subašić i pozvao sve građane da se uključe u akciju i pozovu humanitarni broj 1416 i time pomognu snabdijevanje javne kuhinje i osnivanje ovog centra.

- U prvoj polovini jula prikupljeno je skromnih 3.000 KM, a to nije dovoljno da bismo pokrili sve troškove naše organizacije. Humanitarni broj biće u funkciji do 1. avgusta i ovom prilikom pozivam sve građane da se više uključe u akciju kako bismo obezbijedili osnovne životne namirnice onima kojima je to najpotrebnije - rekao je Subašić.

“Mozaik prijateljstva” godišnje od nadležnih dobije oko 8.000 KM, što ne može pokriti troškove dnevnog centra, a svaka pomoć im je dobrodošla.

- Svi volonteri su uložili mnogo u rad organizacije, ali bez pomoći građana funkcionisanje je znatno otežano - zaključuje Subašić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana