Čarolija Nikoljdana uljepšala prazničnu vožnju

J. Sa.
Foto: V. Tripić

BANjALUKA - Zaštitnik putnika i moreplovaca Sveti Nikola danas je obradovao najmlađe građane Banjaluke, ali i one starije, kada se pojavio u lampicama i jelkicama okićenom autobusu, gdje im je dijelio prigodne poklone.

Riječ je o tradicionalnoj prazničnoj manifestacijji koju organizuje “Autoprevoz” u saradnji sa Gradskom upravom.

Sveti Nikola rekao je da su sva djeca bila dobra, kao i drugi sugrađani, te da su svi zaslužili poklone.

Direktor “Autoprevoza GS” Dejan Mijić istakao da ova ideja pokrenuta prije 15 godina kada je Vanja Miličević, nekadašnja njihova koleginica iz Beograda, došla i predstavila idu rukovodstvu.

- Uprava preduzeća odmah je prihvatila ovu ideju i sprovodimo je svake godine - istakao je Mijić, te dodao da se trude da uvedu nešto novo, kako bi putnicima bilo zanimljivo.

Svake godine, pa tako i ove, rekao je Mijić, imaju veselu i vedru atmosferu.

- Dijelimo slatkiše, tačnije paketiće, ali biće poklona i za penzionere u vidu besplatnih karata - rekao je on.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je da je ovo tradicionalna manfestacija koja se po 15. put održava u našem gradu a u saradnji sa “Autoprevozom”.

- Danas ćemo se družiti sa najmlađim putnicima i onim malo starijima koje ćemo obradovati prigodnim poklonima - rekao je Stanivuković.

Dodao je da se u vrijeme praznika, ali i inače trebamo solidarisati jedni sa drugima, a naročito kada nam se bliži Nikoljdan.

- Sveti Nikola je važan svetac i praznik, Banjaluka ga voli, a djeca ga obožavaju - kazao je Stanivuković i istakao da će ove godine Nikoljdan biti malo drugačiji i posebniji, jer će u "Zimobalu" posebno da naglase njegov značaj.

Mnogo knjiga i bojanki na ćirilici, kako je rekao Stanivuković, biće dostupno dječici kako bi ima pokazali važnost najljepšeg pisma, ali kako bismo osnažili važnost i kulturu.

- Ovo je lijepa uvertira, a zajedno sa "Autoprevozom" pripremamo se za bolji i ovoljniji prevoz putnika, što će biti jedan najveći istorijski pomak u 2024. goditi. Takođe pripremamo i dodatne olakšice za naše putnike, ali i redovnije i češće linije - istakao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana