Buran nastavak 44. sjednice Skupštine grada: Vučeta nije razriješen dužnosti

Vesna Popović
Buran nastavak 44. sjednice Skupštine grada: Vučeta nije razriješen dužnosti

Banjaluka - Skupština grada u petak, u nastavku 44. sjednice, nije razriješila dužnosti načelnika Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Milenka Vučetu.

Vučeta, kadar Demokratskog narodnog saveza (DNS), tražio je razrješenje sa ove dužnosti, jer je imenovan za jednog od izvršnih direktora "Pošta Srpske".

Za njegovo razrješenje glasalo je 13 odbornika, jedan je bio protiv, a tri suzdržana pa prijedlog nije imao potrebnu većinu glasova da bude usvojen.

Šef Kluba odbornika DNS-a Boran Bosančić je rekao da će savjetovati Vučeti da tuži grad Banjaluku i ostvari naknadu za period za koji nije razriješen.

- Mislim da je to pravna mogućnost koja mu sljeduje. Što se tiče DNS-a, ova odluka neće olako proći i vrlo brzo ćemo razmotriti na koji način ćemo reagovati. Sama činjenica da pet odbornika SNSD-a nije bilo u sali, a da tri budu suzdržana, jasna je poruka da nemate s kim sarađivati na nivou grada - kazao je Bosančić.

Iz SNSD-a u petak niko nije komentarisao pomenutu odluku. Potrebnu većinu glasova je dobila odluka o raspisivanju konkursa za izbor direktora Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

Odbornici Skupštine grada podržali su izvještaj o radu Kulturnog centra Banski dvor. Glavne zamjerke opozicije su bile visoke cijene zakupa termina te mali prihodi po tom osnovu.

Odbornik SDS-a Mladen Kajkut je rekao da je zarada od 37.000 KM u 2015. godini od zakupa termina - tužna. Slično mišljenje ima i član Kluba odbornika PDP-NDP Vladimir Mirošljević, koji je, osim toga, naglasio da je sramota što u 2015. godini Banski dvor nije održao nijedan muzički događaj iz sopstvene produkcije.

- Svi muzički događaji, koji su održani prošle godine, išli su po principu - vi dođite i dobićete prostor za koncert. Isto tako, direktor se nije udostojio da dođe na skupštinsko zasjedanje kako bi objasnio zašto je to tako - kazao je Mirošljević.

Na primjedbe odbornika odgovarala je Rajna Plavšić iz Banskog dvora, koja je rekla da je u 2015. godini održano 214 kulturnih manifestacija.

- Prihodi su ostvareni u skladu sa planom, a cjenovnik je revidiran i cijene zakupa termina su smanjene - kazala je Plavšićeva.

Podržani su izvještaji o radu za 2015. godinu i programi rada za ovu godinu Turističke organizacije Banjaluka, Doma zdravlja, Sportskog centra "Borik" i Centra za socijalni rad.

Zahvalnica i pobjeda

Predstavnici mladih Gradske organizacije SDS-a uručili su povodom 1. aprila, Međunarodnog dana šale, zahvalnicu gradonačelniku Slobodanu Gavranoviću za ostvarena predizborna obećanja. Gavranović je rekao da u duhu tog praznika čestita SDS-u na izbornoj pobjedi.

- Odbornici SDS-a su usvojili izvještaje za sve četiri godine našeg rada. Realizovali smo većinu planiranih projekata, ali za mnoge nismo imali sredstava. Pošto su pobijedili na izborima, imaju šansu da od sutra počnu sa realizacijom projekata. Dobro je da imamo mlade snage koje su sposobne da riješe sve probleme u gradu pošto imaju podršku 95 odsto Banjalučana - kazao je Gavranović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana