Budimir Balaban, predsjednik Skupštine grada: Nova administracija u borbi sa starim problemima

Srna
Budimir Balaban, predsjednik Skupštine grada: Nova administracija u borbi sa starim problemima

Banjaluka - Predsjednik Skupštine grada Budimir Balaban istakao je da na rad gradskog parlamenta značajno utiče ubrzan tempo rada nove gradske administracije.

- Odbornike je vjerovatno zatekla nova dinamika, ali su je prihvatili i mnogi od njih konstruktivnim prijedlozima doprinose boljem radu administracije, bilo da ti prijedlozi dolaze iz vlasti ili opozicije - rekao je Balaban i dodao da na atmosferu u Skupštini utiče i to što je gradonačelnik Igor Radojičić otvoren za sve prijedloge.

Na naredna tri zasjedanja, do ljetne pauze, na dnevni red doći će i rebalans budžeta, prijedlog grba grada i infrastrukturni problemi. Na posljednjoj sjednici razmatrano je poslovanje gradskih preduzeća, od kojih su samo tri poslovala pozitivno.

- To je jedan od problema kojim ranije niko nije htio da se ozbiljnije pozabavi. Kada je u pitanju rebalans budžeta, osnova će biti reprogram gradskog duga koji otvara mogućnost novih zaduženja - naveo je on.

Još je ocijenio da je vidljiva promjena u radu nove Gradske uprave, koja se uhvatila u koštac sa nekim veoma teškim problemima, koji su bili stavljeni na čekanje.

- Ono što je posebno je to što se traže rješenja i što se radi po prioritetima: "Toplana", snabdijevanje vodom, odluke Ustavnog suda... - rekao je Balaban.

Očekuje da će na dnevni red uskoro doći i reorganizacija ili raspuštanje Gradske razvojne agencije, kao i problem viška radnika u Upravi grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana