Brojne manifestacije povodom 22. aprila: Od svečane akademije do akcije Banjaluka - divan dan

V. P.
Brojne manifestacije povodom 22. aprila: Od svečane akademije do akcije Banjaluka - divan dan

Banjaluka - Povodom 22. aprila, dana kada je prije 72 godine oslobođena Banjaluka u Drugom svjetskom ratu, u subotu će biti upriličen veliki broj manifestacija.

U jutarnjim časovima biće odata počast oslobodiocima i svim žrtvama ratova polaganjem vijenaca na centralno spomen-obilježje palim borcima NOR-a u centru grada,  na Banj brdu, spomen-kosturnici na Novom groblju, spomeniku žrtvama Jasenovca, žrtvama Veleizdajničkog procesa na groblju "Sveti Pantelija" i spomeniku "12 beba".

Svečana akademija je 18 časova u Banskom dvoru i tom prilikom biće uručena priznanja zaslužnim pojedincima, institucijama i udruženjima. Ove godine nema dobitnika najvišeg gradskog priznanja "Ključ grada sa Poveljom počasni građanin" ali biće uručena dva Zlatna grba i to Kraljevini Španiji i Saši Čađo te 12 plaketa grada i tri nagrade mladima.

Pored toga biće održane brojne kulturne, sportske i druge manifestacije. Tako će se majstori za pripremanje čorbe u kotliću po 14. put okupiti ispred Sportske dvorane "Borik", koja je organizator ove smotre. Za veče su planirani koncerti između ostalih "One tri", Rok simfonija, bendovi koji su obilježili "Demofest" prethodnih godina i mnogi drugi.

Ugostitelji i trgovci u užem centru grada u subotu, povodom  Dana grada, omogućiće dodatne popuste kupcima. Riječ je o cjelodnevnom programu pod nazivom "Banjaluka - divan dan" koji organizuju Udruženje ugostitelja grada i trgovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana