Brkovića put dobija novi asfalt

S. B.
Brkovića put dobija novi asfalt

BANjALUKA - Nakon što je izgrađena vodovodna mreža i asfaltiran dio puta, nastavljeno je asfaltiranje ulice Brkovića put.

- Obišli smo Brkovića put, ulicu koja spaja naselja Motike i Drakulić, u kojem godinama nije bilo ozbiljnijih infrastrukturnih ulaganja. Zbog toga smo prošle godine završili jedan dio puta u dužini od oko 250 metara, a u međuvremenu su završeni i radovi na izgradnji vodovodne mreže, te su stvoreni uslovi da se dovrši asfaltiranje u dužini od oko 550 metara, kako ništa ne bi ostalo nedovršeno - poručio je gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je obišao radove.

Rekao je da je tokom susreta sa mještanima razmatrao i najbolju lokaciju za izgradnju dječijeg igrališta, čija je realizacija planirana u ovoj godini, kao i o drugim ulaganjima u infrastrukturu naselja Motike.

- Dječije igralište, nastavak izgradnje glavne gradske saobraćajnice između naselja Petrićevac - Motike, proširenje mosta, sanacija klizišta, rasvjeta u ulici Dušana Simića, asfaltiranje više ulica u ovom dijelu grada pokazuju da će Motike dobiti do sada najveću podršku grada. Osim Motika, ulaganja se očekuju u sva naselja, za šta je iz gradske kase predviđeno oko 45 miliona KM - zaključio je Stanivuković.

Mještanin Milorad Brković zahvalio je gradonačelniku, jer je pokazao interesovanje za probleme mještana ove ulice.

- Završen je vodovod, jedan dio puta završen je jesenas. Dolaskom ljepšeg vremena mašine su ponovo tu, radovi na asfaltiranju se nastavljaju, pa duboko vjerujem da će oni biti i završeni. Bili smo zapostavljeni skoro 40 godina, a kad imamo vodu i asfalt imamo sve - istakao je Brković.

Vrijednost planiranih radova na ovoj dionici puta iznosi oko 86.000 KM, a izvođač radova je preduzeće “MG mind” iz Mrkonjić Grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana