Brkić: Kod zapošljavanja da se poštuje Zakon

Srna
Brkić: Kod zapošljavanja da se poštuje Zakon

Banjaluka - Gradska organizacija porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila tražiće poštovanje Zakona o pravima boraca, koji predviđa da djeca poginulih boraca pod istim uslovima imaju prednost u zapošljavanju. Ovo je u petak izjavio predsjednik ove organizacije Stanislav Brkić.

- To se posebno odnosi na član. 73 ovog zakona, odnosno da se djeca poginulih boraca primaju na posao u javna preduzeća i ustanove jednako kao i djeca funkcionera i političara - rekao je Brkić.

On kaže da prema podacima ove organizacija na području Banjaluke ima 350 nezaposlene djece poginulih boraca, a na nivou RS 3.000.

Brkić ističe da banjalučka i Republička organizacija porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila imaju veoma dobru saradnju sa predstavnicima Unije udruženja poslodavaca RS.

- Republička organizacija dostavlja Uniji udruženja poslodavaca spisak nezaposlene djece poginulih boraca na osnovu kojeg će oni, u skladu sa potrebama i kvalifikacijama, izabrati one koje će zaposliti -  naveo je  Brkić.

Predstavnici Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila najavili su ranije da će dostaviti Uniji udruženja poslodavaca RS spisak 3.000 nezaposlene djece poginulih boraca sa njihovim kvalifikacijama. (Srna)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana